Nogomet

Ćustićevo stanje bez promjena

Sanja Čalić • utorak, 01.04.2008.

Nesretnim je događajem u trećoj minuti susreta s Cibalijom igrač Zadra Hrvoje Ćustić zadobio tešku ozljedu glave, a prema novim informacijama, njegovo se stanje nije promijenilo, te je Ćustić stabilno i van životne opasnosti…

Nakon što je u subotnjem dvoboju s Cibalijom teško ozlijeđen te hitno prevezen u bolnicu, Hrvoje Ćustić je u noći na nedjelju podvrgnut operaciji, te se još uvijek, bez svijesti i priključen na respirator, nalazi na Odjelu intenzivne njege zadarske Opće bolnice. Zadarski se igrač, srećom, nalazi izvan životne opasnosti te je njegovo zdravstveno stanje, kako potvrđuje klupski liječnik dr. Prendža, stabilno. "Stanje poslije operacije je isto, dva kontrolna CT-a glave koja smo napravili nakon operativnog zahvata pokazuju da je stanje stabilizirano i da je u redu", kazao je dr. Prendža naglašavajući kako je vrlo teško davati ikakve prognoze o Ćustićevom oporavku.

U ime zadarske momčadi govorio je kapetan Jakov Surać ističući koliko im njihov suigrač nedostaje na treninzima, no svi gaje nade kako će im se vrlo skoro priključiti: "Ovo iščekivanje za nas je bolno, sam dolazak na trening kad vidite da netko fali i na koji način fali je jako teško i na treningu kad trčimo uz taj dio terena pogledi zastaju."

Vezane vijesti

Trener Dalibor Zebić naglasio je da njegova momčad nastavlja s treninzima, no i da je Ćustićevom teškom ozljedom nestalo pozitivnog ozračja unutar momčadi koje je vladalo tijekom sezone: "Svaki trening počinje i završava s pitanjima o Hrvojevu stanju. Mi treniramo, ali jako je teško u ovom ozračju raditi i tek sad kad je prošlo par dana vidimo koliko je to teško i kolika je to tragedija i za njegovu obitelj i za nas. Samo čekamo tu vijest da nam svima padne kamen sa srca i da taj oporavak krene."

Slika 1 od 1.
Foto: Sebastian Govorčin

Zadarski će stadion, prema riječima predsjednika Zadra Katića, po svemu sudeći izgubiti licencu za prvoligaške utakmice za narednu sezonu, te će zadarski prvoligaš, ukoliko ne dođe do poboljšanja uvjeta, svoje domaće utakmice morati igrati na alternativnim terenima poput Rijeke, Šibenika, Splita. No predsjednik kluba istaknuo je kako problemi Zadrovog stadiona nemaju veze sa samim travnjakom, već Stanovi ne zadovoljavaju druge tehničke uvjete, poput reflektora, klupa za pričuve i slično.

Podršku Ćustićevim najbližima dao je i vanjski suradnik NK Zadra Reno Sinovčić koji je istaknuo kako se mnogi raspituju o Ćustićevom stanju, među njima i čelništvo Cibalije, kao i mladi Tomislav Jurić koji se našao u ovom nesretnom događaju. No, Sinovčić je izrazio nadu da će Ćustić već na sljedećoj Zadrovoj utakmici na Stanovima protiv Hajduka biti prisutan.

O nesretnoj betonskoj ogradi koja tribinu dijeli od travnjaka Sinovčić kaže: "Mi smo već predložili HNS–u da bismo mi u Zadru bili među prvima koji bismo srušili ove zidove i ograde, međutim, HNS to ne dozvoljava zato što nije zaživio Zakon o sportu, ali očekujemo da će možda već i ove godine doći nalog iz HNS–a da se ogradni zidovi maknu i da se stave panoi i to ćemo sa zadovoljstvom prihvatiti." No, dok nalog HNS-a ne stigne, Sinovčić je najavio da će na betonsku ogradu ipak biti stavljena određena vrsta zaštite, poglavito zbog psiholoških razloga.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!