Zimski sportovi

Washington sustigao Carolinu

Ante Jukić • srijeda, 02.04.2008.

Dugo očekivani dvoboj Washingtona i Caroline pripao je domaćinima, čime su se Capitalsi bodovno izjednačili s Hurricanesima na vrhu Southeasta. Pobjedom u Vancouveru, Colorado je i matematički potvrdio nastup u doigravanju, dok je Nashville važnom pobjedom u St. Louisu iskoristio poraz Canucksa i ponovno dohvatio osmo mjesto Zapada...

Iako su još početkom prosinca bili na dnu poretka Istočne konferencije, Capitalsi su sjajnim završetkom sezone došli u poziciju da, ipak, izbore playoff. Carolina je u Washington stigla kao vodeća momčad Southeast divizije, međutim, ni oni nisu mogli zaustaviti sjajne domaćine koji su ostvarili svoju 9. pobjedu u zadnjih 10 susreta. U pobjedu Capitalsa od 4:1, pogotke su ugradili Cooke, Laich, Semin i Ovečkin, a istaknuo se i Fedorov sa dvije asistencije. Jedini strijelac za goste bio je Walker. Nakon ove utakmice, Washington i Carolina izjednačeni su na vrhu poretka Southeast divizije, sa 90 bodova. S obzirom da pobjednik divizije automatski osigurava nastup u doigravanju, bez obzira na poziciju u ukupnom poretku konferencije, jedna od ove dvije momčadi sigurno će izboriti playoff, dok će druga ovisiti o rezultatima Bostona, Philadelphije i Ottawe.

Buffalo je slavljem u Torontu, nakon kaznenih udaraca, zadržao šanse za doigravanje, iako su one, realno gledajući, vrlo male. Golom Thomasa Vaneka pet minuta prije kraja, Sabresi su izjednačili na 3:3 i odveli utakmicu u produžetke u kojima nije bilo pogodaka. Nakon čak šest serija kaznenih udaraca, Maxim Afinogenov ipak uspijeva donijeti pobjedu svojoj momčadi i zadržati ''kakvu - takvu'' nadu.

Colorado je svladao Vancouver i šesti put zaredom, čime su i teoretski potvrdili svoje mjesto u doigravanju. Domaćini su sjajno otvorili utakmicu i poveli 2:0, golovima Mitchella i Keslera, ali do kraja utakmice na ledu je postojala samo gostujuća momčad, koja je slavila 4:2. Najbolji u redovima Colorada bili su Hejduk i Forsberg, koji su ubilježili po gol i asistenciju, te Sakic sa dvije asistencije. Canucksi su, pak, ovim porazom ozbiljno kompromitirali svoje šanse za doigravanje.

Domaći poraz Vancouvera sjajno je iskoristio Nashville, koji je pobjedom u St. Louisu ponovno ''zgrabio'' osmo mjesto Zapada. Iako su nakon prve trećine gubili čak 3:0, Predatorsi se uspijevaju vratiti u utakmicu i izboriti produžetke. Odlučujući pogodak u produžetku postigao je Rich Peverley i tako donio vrlo važan bod svojoj momčadi. Nashville sada ima bod prednosti u odnosu na Vancouver, a obje će momčadi do kraja regularnog dijela sezone odigrati dvije utakmice.

Sinoć smo se i definitivno oprostili od Oilersa, koji su, usprkos sjajnom završetku sezone, izgubili sve šanse za playoff. Iako su im one i prije utakmice bile male, poraz od Calgaryja ih je i teoretski izbacio iz utrke. Flamesima, pak, nakon pobjede u Edmontonu treba još samo jedan bod za potvrdu svog nastupa u doigravanju.

U ostalim sinoćnjim susretima, Devilsi su dobili susjedski obračun s NY Islandersima, San Jose je u kalifornijskom dvoboju lako izašao na kraj s Los Angelesom, dok je Montreal uvjerljivim slavljem u Ottawi potvrdio osvajanje prvog mjesta u Northeast diviziji, prvi put nakon 16 godina. Iako su većim dijelom sezone bili najbolja momčad Istoka, Senatorsi su ovim porazom došli u situaciju da još uvijek moraju strahovati za svoj plasman u playoff. U dvoboju bez posebnog rezultatskog značenja, Florida je sa 3:2 slavila u Atlanti.

NHL, rezultati, 01.04.2008. : NY Islanders – New Jersey 1:2 (OT), Washington – Carolina 4:1, Atlanta – Florida 2:3, Toronto – Buffalo 3:4 (SO), Ottawa – Montreal 0:3, St. Louis – Nashville 3:4 (OT), Edmonton – Calgary 2:3, Vancouver – Colorado 2:4, San Jose – Los Angeles 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!