Zimski sportovi

Kanađanke zlatne

Martina Oštrić • srijeda, 02.04.2008.

Teškom mukom Kanada je pobijedila novu silu u curlingu Kinu. U taktičkom susretu i teškoj borbi Kanađanke su slavile rezultatom 7:4 te postale vlasnice zlatne medalje na 2008 Ford Svjetskom prvenstvu za žene u curlingu.

Kina je suvereno prošla cijeli kvalifikacijski ciklus, i uz jedanaest pobjeda došla do prve medalje za svoju zemlju.Razlog njihovoj fantastičnoj igri leži u činjenici da je osam vrhunskih igračica proteklih godinu dana provelo na curling akademijama upravo u Kanadi, pa niti dobar rezultat nije izostao. Najveći uspjeh koje su Kineskinje do sada ostvarile je osvojeno šesto mjesto na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

Bingyu Wang i njezin tim dva je puta pobijedio Kanadu tijekom prvenstva, no u samoj završnici nisu imale sreće. Kako bilo, srebrnom su medaljom svojoj zemlji osigurali novih osam kvalifikacijskih bodova za Zimske olimpijske igre koje će se 2010. godine održati u Vacouveru, te sad zauzimaju treće mjesto iza Danske i Kanade. Uz još jedno Svjetsko prvenstvo koje će se uoči Olimpijskih igara održati u Koreji, Kina je srebrnom medaljom osigurala svoj nastup.

Ekipa Kanađanke Jennifer Jones, osigurala je svojoj zemlji zlatnu medalju nakon 12 sušnih godina. Zemlja u kojoj ima milijun registriranih igrača curlinga uistinu je zaslužila biti na svjetskom tronu.

Treće mjesto na ovogodišnjem prvenstvu pripalo je Švicarkama, koje su u borbi za broncu pobijedila Japan.

Poredak:
1. Kanada (Jennifer Jones) - 11-3, Zlato
2. Kina (Bingyu Wang) - 10-3, Srebro
3. Švicarska (Mirjam Ott) - 10-3, Bronca
4. Japan (Moe Meguro) - 9-6
5. Danska (Angelina Jensen) - 7-5
6. Švedska (Stina Viktorsson) - 6-5
7. SAD (Debbie McCormick) - 6-5
8. Rusija (Liudmila Privivkova) - 4-7
9. Njemačka (Andrea Schoepp) - 4-7
10. Škotska (Gail Munro) - 3-8
11. Italija (Diana Gaspari) - 2-9
12. Republika Češka (Katerina Urbanova) - 0-11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!