Nogomet

Wenger okrznuo suca, Benitez zadovoljan

Ante Jukić • četvrtak, 03.04.2008.

Trener Liverpoola Rafael Benitez nije skrivao zadovoljstvo nakon pozitivnog rezultata Redsa u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Arsenala, ali ni Arsene Wenger nije bio previše nezadovoljan predstavom Topnika

Kao što se i moglo očekivati, konačni odgovor na pitanje: Arsenal ili Liverpool, ipak ćemo doznati u utorak na Anfieldu. Londonskih 1:1 ostavlja pred uzvrat podjednake šanse i jednima i drugima, iako pogodak Kuyta daje malu prednost Redsima. Trener Arsenala Arsene Wenger nije nezadovoljan prikazanom igrom svoje momčadi, te smatra da Topnici još uvijek imaju realne izglede za plasman u polufinale.

''Razočaran sam jer mislim da rezultat nije realan, u odnosu na igru prikazanu na terenu. Iako večeras nismo ostvarili pobjedu, imamo pravo na optimizam prije uzvrata u Liverpoolu'', izjavio je Wenger neposredno nakon utakmice. 58-godišnji Francuz nije, naravno, propustio prokomentirati i spornu situaciju iz 65. minute, u kojoj je njegova momčad oštećena za nedosuđeni jedanaesterac. ''Ne mogu vjerovati da je sudac napravio takav propust. Nažalost, ovo nije prvi puta da nam se ovakve stvari događaju'', ''rigao'' je Wenger vatru po sucima.

Njegov je, pak, kolega na suprotnoj strani, Rafael Benitez, bio poslovično oprezan. ''Zadovoljan sam hrabrom i borbenom predstavom svoje momčadi, međutim, ništa još nije gotovo'', izjavio je španjolski stručnjak na klupi Redsa, ''spuštajući loptu na zemlju''. No, zadnjom je svojom rečenicom dao naslutiti kakvu bi taktiku mogao prirediti za uzvrat na Anfieldu. ''U europskim natjecanjima, gol u gostima je presudan'', zaključio je Benitez, najavivši moguću Liverpoolovu igru na ''nulu'' u uzvratu.

Treba još spomenuti i izjavu strijelca izjednačujućeg pogotka, Dirka Kuyta, koji je, uz pomalo izlizano, ''ovo je vrlo važan gol za nas'', objasnio i spornu situaciju iz 65. minute, kada je u svom šesnaestercu povukao Hleba. ''Bio je to jedan običan duel, kakvih u utakmici ima mnogo. Kontakt je svakako postojao, ali nema govora o jedanaestercu'', prokomentirao je Kuyt situaciju koju su Arsene Wenger i većina gledatelja, ipak malo drugačije vidjeli.

Engleski je, tako, obračun u Ligi prvaka ponudio nogomet kakav smo i mogli očekivati. Puno trke, želje i borbenosti, s malo pravih prilika za gol i rezultatom koji i jednima i drugima nudi pravo na optimizam uoči uzvrata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!