Nogomet

Grant uvjeren u prolaz, Zico želi do finala

Duje Mogić • četvrtak, 03.04.2008.

Unatoč gubitku vodstva i porazu od 2:1, menadžer Chelsea Avram Grant je uvjeren da je njegova ekipa kvalitetnija od turskog prvaka, te da će to potvrditi u uzvratnoj utakmici sljedeći utorak. Brazilski trener Zico je pak oduševljen obratom svoje ekipe nakon nesretnog autogola te želi otići sve do kraja...

Stadion Sukru Saracoglu postaje jedna od najteže osvojivih nogometnih tvrđava. Nakon Intera, PSV-a, CSKA i Seville, Turci su pred 50 tisuća fanatičnih navijača skinuli skalp još jednom velikanu - Chelseaju. Gosti nisu odnijeli puni plijen s tog stadiona već 12 europskih utakmica.

Iako je Chelsea dobro započeo utakmicu i poveo u 13. minuti, Turci su se sabrali i do kraja preokrenuli rezultat. Strateg Chelsea nije nesretan s rezultatom, ali je s načinom na koji je njegova momčad pokleknula: "Inače je dobar rezultat kad izgubiš s 2:1 u gostima, ali zbog toga što smo dominirali i stvarali šanse, ipak smo razočarani. No, nogomet je takav. Moglo je biti 3:0 ili 4:0 za nas, ali smo izgubili 2:1."

Bluesi su držali utakmicu pod kontrolom većinu vremena, no nisu uspjeli kapitalizirati svoju nadmoć. "Bilo je dobro do njihovog prvog gola. No, ekipa je zaspala, nisu pazili i izgubili smo meč", razočaran je Izraelac.

Michael Ballack je također svjestan da je razdoblje opuštene igre ključno za poraz: "Kontrolirali smo prvo poluvrijeme. No, poslije smo sve prosuli jer nismo bili dovoljno koncentrirani."

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Dok u taboru Chelsea žale za "prolivenim mlijekom", trener žuto-crnih je zadovoljan kako je momčad reagirala na razgovor u poluvremenu i okrenula utakmicu u svoju korist. "U prvom dijelu nismo bili dovoljno koncentrirani. Da smo tako nastavili, definitivno bi izgubili. Ali u drugom smo zaigrali bolje, borili se za svaku loptu i pobijedili. Sad imamo odličan rezultat i ako u uzvratu zauzmemo isti stav kao danas vjerujem da ćemo proći", optimističan je "bijeli Pele".

No, ne namjerava se zadovoljiti eventualnim polufinalom: "Od samog početka naš krajnji cilj je finale. Trenutno razmišljamo samo o londonskoj utakmici, ali korak po korak želimo stići u Moskvu."

Rezultat 2-1 ostavlja otvorenom drugu utakmicu, no Chelsea igra na domaćem terenu i mora se paziti turskih kontranapada. Fenerbahče je efikasna ekipa sposobna zabiti bilo kad. To većinom duguju Zicu koji promatra nogomet kroz napadački aspekt, baš kao kada je bio igrač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!