Nogomet

Good Bad Tatzmannsdorf

Tomislav Pacak • četvrtak, 03.04.2008.

Fantastični uvjeti čekaju hrvatske nogometaše, novinare, ali i navijače koji će izabrati Bad Tatzmannsdorf kao svoju bazu za vrijeme EP-a. To je jednoglasna ocjena svih novinara koji su zahvaljujući gostoljubivosti domaćina imali priliku razgledati terene, sobe, teretanu, bazene i ostale popratne sadržaje koje će za dva mjeseca koristiti Bilićeve snage.

Domaćinu je, dakako, bilo očito stalo da novinari hrvatskoj javnosti prenesu najljepše dojmove iz Bad Tatzmannsdorfa, no za one objektivne među nama - taj trud nije ni bio potreban. Mjestašce koje je već svojom pozicijom na puno boljoj lokaciji nego dosadašnje baze hrvatske reprezentacije (između Beča i Klagenfurta), nudi uistinu sve što hrvatskoj reprezentaciji, ali i onima koji će je pratiti na tom putu tijekom Eura, treba.

Posjetili smo tako trg Josepha Haydna na kojem će biti predstavljena hrvatska momčad, a i na kojem će biti organizirano nekoliko događaja tijekom Eura, poput gledanja dvoboja s Njemačkom i finala na velikom kamionu Coca-Cole.

Slika 1 od 2.
Foto: Tomislav Pacak

Iako izvana nije impresivno, zdanje koje će tijekom Eura poslužiti kao Media Centar nudi sve ono što je novinarima potrebno - od dovoljno mjesta preko interneta do ponude hrane i pića; zlobnici bi dodali - to zadnje im je i najvažnije, a vjerojatno ne bi ni bili daleko od istine.

Možda i najveća prednost Bad Tatzmannsdorfa je neposredna blizina - svega. Dva terena, jedan s briljantnom (i vrlo skupom) umjetnom, a jedan s "pravom" travom nalaze se na 20-ak metara od hotela A*V*I*T*A u kojem će odsjeti hrvatska reprezentacija, ali je isto toliko udaljen i od nekoliko drugih hotela s tri i četiri zvijezdice, što bi Bad Tatzmannsdorf moglo i trebalo učiniti primamljivim pripremnim odredištem mnogim nogometnim klubovima. Da je Bad Tatzmannsdorf pogodan za pripreme svjedoči i 416 kilometara različitih trkačkih staza, svjedoče i vrhunski zdravstveni istraživački centri.

Media Centar još je bliže hotelu A*V*I*T*A što igrače možda i neće oduševiti, no nemaju brige - novinari neće smjeti ni "primirisati" njihovom hotelu.

U hotelu su oduševljeni dolaskom hrvatske reprezentacije koja je zakupila tri od šest katova, dok će na ostalima biti 50 odabranih stalnih gostiju. Hrvatskim će nogometašima ekskluzivno na raspolaganju biti soba za igre i rekreaciju, teretana i 'lounge room', a zajedno s hotelskim gostima dijelit će najbolji austrijski "Svijet sauna" te nekoliko unutrašnjih i vanjskih bazena. Zanimljivo, neki od naših reprezentativaca bit će u jednokrevetnim, a neki u dvokrevetnim sobama, dok izbornika i stručni stožer čekaju malo ekskluzivniji apartmani u kojima se uz razne luksuzne sadržaje može naći i - slika Vlatka Markovića.

Slika 2 od 3.
Foto: Tomislav Pacak

Domaćin se nada da će i dosta hrvatskih navijača odabrati Bad Tatzmannsdorf za svoju bazu, što ovoga puta ima smisla za razliku od kampova u Njemačkoj ili Portugalu. Bad Tatzmannsdorf je, naime, blizu i Hrvatske, ali i Beča i Klagenfurta, a kako su smještajni kapaciteti u ta dva grada ili jako skupi (Beč) ili nepostojeći (Klagenfurt), Bad Tatzmannsdorf čini se kao pametno odredište, posebno jer ponuda može zadovoljiti i one koji traže jeftino (sobe od 28 eura po noćenju) do onih koji traže luksuzno.

No, na kraju krajeva, koliko god Bad Tatzmannsdorf bio kvalitetan izbor za bazu hrvatske reprezentacije, onaj najvažniji dio ipak je na Biliću i njegovoj momčadi. Može li oslabljena Hrvatska učiniti korak naprijed u odnosu na prethodna natjecanja i proći u drugi krug? Domaćini nas uvjeravaju (i s razlogom se tomu nadaju) da - može i hoće!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!