Ostali sportovi

Prihvaćen "olimpijski" proračun

HINA • četvrtak, 03.04.2008.

Članovi Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora su na redovnoj 19. sjednici raspravili i potvrdili godišnji izvještaj o radu HOO-a u 2007. i prva tri mjeseca 2008. godine, proračun za olimpijsku 2008., te primili u članstvo tri nacionalna sportska saveza...

Izvještaj o realizaciji programa javnih potreba sporta državne razine, a o kojem skrbi HOO, u predolimpijskoj 2007. godini ocijenjen je uspješnim, kako u pogledu priprema za središnji sportski događaj 2008. - OI u Pekingu, tako i u pogledu primjene novih razvojnih projekata u korist vrhunskog sportskog rezultata. Godina 2007. bila je iznimna i u pogledu prioriteta razvoja cjelokupnog programa nacionalnih sportskih saveza i vrhunskih sportskih dostignuća među kojima je 369 odličja hrvatskih sportaša na međunarodnim sportskim natjecanjima. Pripreme za Zimske OI u Vancouveru 2010. obavljene su u skladu s planom i kriterijima izbora potencijalnih kandidata za Igre.

Usvajanjem proračuna za 2008. godinu HOO, uz prioritet nastupa hrvatske olimpijske delegacije na Olimpijskim igrama u Pekingu od 8. do 24. kolovoza, potvrdio je kontinuitet u potpori međunarodnog programa nacionalnih sportskih saveza, planiranju i provedbi razvojnih programa u korist sportaša, te poticanja sporta lokalne razine. Ovogodišnjim proračunom u iznosu od 161.959.329 kuna HOO namjerava pokriti sve programske zadaće za koje će, prema financijskom planu, osigurati najmanje 15 milijuna vlastitim marketinškim aktivnostima.

Jednoglasnom odlukom Skupštine, novim članicama HOO-a postala su tri nacionalna sportska saveza. Hrvatski sanjkaški savez, nastao razdruživanjem sportova unutar Hrvatskog bob, skeleton i sanjkaškog saveza, primljen je u punopravno članstvo HOO-a u sastav saveza olimpijskih sportova. Osnovan 9. siječnja 2007. godine sa sjedištem u Splitu, savez trenutačno okuplja tri kluba, a predsjednik je Ivo Smrke.

U istom svojstvu primljen je i Hrvatski savez za moderni pentatlon s tri kluba ovog olimpijskog sporta. Osnovan 4. listopada 2007. godine sa sjedištem u Zagrebu, Savez je za prvog predsjednika imenovao Peru Lozicu.

Hrvatski aikido savez na čelu s predsjednikom Tončijem Tadićem primljen u punopravno članstvo u skupinu saveza neolimpijskih sportova. Hrvatski aikido savez osnovan je 24. ožujka 2000. godine sa sjedištem u Splitu i trenutačno u svom članstvu ima sedam klubova.

Potvrdom članstva novim sportskim savezima HOO na početku 2008. broji 109 članova, od toga su 77 nacionalni sportski savezi (39 olimpijskih i 38 neolimpijskih sportova), 21 zajednica sportskih saveza i udruga županija i grada Zagreba, te 11 udruga i ustanova od posebnog interesa za hrvatski sport.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!