Rukomet

O(p)stanak ili ispadanje?

Frane Cvitanić • petak, 04.04.2008.

Prva hrvatska rukometna liga bliži se svom kraju i vrijeme je da se odigraju posljednje bitke, prikupe bodovi od presudne važnosti, te se klubovi poslože na mjesta u ukupnom poretku...

Kao što je svima već poznato u idućoj sezoni 1.liga će brojiti samo 12 klubova, što znači da četiri kluba postaju tehnološki višak, te će preseliti u niži rang, a to će svakako zaoštriti bitku među klubovima koji se nalaze u opasnoj zoni.

U tom obruču našao se varaždinski Varteks koji je skupio ne pretjerano ohrabrujućih 18 bodova i našao se u vrlo neugodnom položaju, koji im ne jamči svijetlu budućnost ako rezultati ne krenu u njihovu korist.

Naravno, priča o novom prvaku već je odavno zaključena, a mi ćemo se fokusirati na žučnu borbu koja će odvijati među klubovima na začelju prvenstvene tablice.

U sličnoj situaciji kao i Varteks našli su se i nekad ponajbolji hrvatski klub - Metković, Medveščak, Split, Osijek, te Zamet. Preostaje nam da vidimo kako će navedeni klubovi odraditi još osam prvenstvenih kola i čija će forma rasti, a čija padati, te tko će naposlijetku imati više sportske sreće.

Trener Varteksa iznijeo je svoje razmišljanje koje ohrabruje i trebalo bi motivirati momčad: "Varteks je odlično organiziran klub, koji nije zaslužio donji dio tablice. Ali, uvjeren sam da ćemo ostati prvoligaši, a od iduće sezone krećemo prema gore. Puno toga se rješava u ovom mjesecu, kada se igra čak sedam kola, iako sam mišljenja da se ništa neće znati do posljednjeg prvenstvenog kola."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!