Nogomet

Hitzfeld: "Ja sam optimist"

Ivana Jurica • petak, 04.04.2008.

Münchenski Bayern u posljednjim je minutama utakmice primio gol, te je propustio priliku da s prednoću otputuje na uzvratnu utakmicu osmine finala Kupa UEFA u Španjolsku. No, bez obzira na to trener Nijemaca Ottmar Hitzfeld je optimist i svoju momčad vidi u daljnjem tijeku natjecanju...

"Igrali smo jako dobro u prvom poluvremenu i trebali smo voditi s 2:0. Prilike smo stvarali svake dvije-tri minute. Nismo iskoristili odlične prilike, nismo udvostručili svoju prednost. Kad ne postigneš drugi gol do kraja utakmice si pod pritiskom. Getafe se nije mirio s porazom od 1:0, pritiskali su nas i stigli do izjednačenja", kratko je nakon utakmice izjavio njemački trener.

O uzvratnoj utakmici kaže: "Imali smo priliku za puno bolji rezultat od ovog koji smo ostvarili, ali još uvijek imamo odličnu priliku za prolazak dalje, iako smo sami sebi mogli olakšati posao. 3:1 ili 4:1 bio bi najrealniji rezultat ove utakmice. Trebat ćemo se dobro koncentrirati za uzvratnu utakmicu. Mi smo vrlo jaki vani i možemo pobijediti Getafe na njihovom terenu. Ja sam optimist."

24-godišnji veznjak njemačke momčadi Bastian Schweinsteiger ima slično razmišljanje kao i njegov trener: "Imali smo dovoljno odličnih prilika. Mogla je to biti posve drugačija utakmica da smo poveli s 2:0. Ali kao što ste vidjeli, Getafe je jako dobra momčad."

Danac na klupi Španjolaca, Michael Laudrup, zadovljan je rezultatom, ali smatra da pobjednik još uvijek nije odlučen: "Bayern je bio jako dobar u prvom poluvremenu, ali mi smo ih previše respektirali u tom prvom dijelu, posebno u uvodnih deset minuta. U posljednjih deset – 15 minuta stvorili smo pritisak, imali smo loptu više u svom posjedu i uspjeli smo pogoditi mrežu na samom kraju. Mislim da će uzvratna utakmica biti otvorena, a mi ne smijemo samo izaći na teren i stajati ili se braniti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!