Nogomet

Kranjčar: "Wembley nadahnjuje"

Maja Giljanović • petak, 04.04.2008.

Hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar vraća se na Wembley u pokušaju da sa svojim Portsmouthom u polufinalu FA kupa protiv WBA-a oživi lijepe uspomene otprije četiri mjeseca...

23-godišnjak, naime, s Pompeyjem ima gotovo pa povijesnu prigodu da punih 69 godina od dosad jedinog Kupa u vitrinama Fratton Parka kao jedini preostali premierligaš među posljednje četiri momčadi donese slavlje u Portsmouth.

Prvaci 1949. i '50. su, međutim, svjesni da Kup ne pozna favorite - Chelsea i Liverpool su primjerice ove sezone to osjetili na vlastitoj koži: "Imamo izuzetnu prigodu, ali smo svi, od navijača do nas samih, svjesni da je Kup prepun zamki. S druge strane odigramo li na razini dosadašnjih utakmica jer zapravo sve ovisi o nama i ukoliko od prve krenemo odlučno i bez kalkuliranja, vratit ćemo se na Wembley i u svibnju".

Pristigao iz Hajduka u ljeto 2006., Kranjčar zna da se Portsmouth ne može nositi s Manchesterom, Arsenalom, Chelseajem i Liverpoolom u borbi za naslov prvaka pa je Kup, kaže "strašna prilika. Cijela je ova sezona" (trenutno su šesti šest kola prije kraja, op. p.) "gotovo kao iz snova, ali ne okončamo li je u stilu i na koncu ostanemo kratki, sve dobre igre neće značiti previše".

Jedna od uzdanica trenera Redknappa još se jednom osvrnula i na trijumf Hrvatske nad Englezima posred baš Wembleyja: "Nismo dopustili da nas veličina i povijest stadiona zakoči. Štoviše - siguran sam da je njegov značaj izvukao iz momčadi još više nego što smo objektivno mogli dati".

"Sličnome se nadam i sutra", rekao je strijelac u povijesnoj 3:2 pobjedi Bilićeve momčadi i odlučno opovrgao eventualno nipodništavanje suparnika: "Nema govora o opuštanju jer ćemo samo sa 100%-nim angažanom svakog pojedinog igrača doći do željenog rezultata".

WBA i Portsmouth igraju sutra u 13.15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!