Nogomet

I reprezentaciji zid pored travnjaka?

Marin Vuković • petak, 04.04.2008.

Premda su domaćini u Bad Tatzmannsdorffu učinili gotovo sve ne bili hrvatskoj reprezentaciji boravak u Austriji učinili što ugodnijim, još uvijek pod dojmom tragedije koja je zadesila nesretnog nogometaša Zadra Hrvoja Ćustića, neugodno nas je iznenadio jedan detalj.

Naime, pored besprijekorno pripremljenog terena za trening s umjetnom travom, na kojem će velik dio vremena provoditi naši reprezentativci pripremajući se za utakmice na Europskom prvenstvu, projektanti su zamislili, a potom neposredno pored terena i izgradili - zid. Ne radi se doduše o betonskom zidu kakav je Hrvoja Ćustića stajao života, već o zidu načinjenom od stijena i pijeska, ali ništa manje opasnom dođe li do "bliskog susreta" s nekim od naših reprezentativaca.

Već smo imali prilike svjedočiti da se na treninzima hrvatske reprezentacije, u susretima između "Mladih" i "Starih" ide prilično oštro, a i sam izbornik Slaven Bilić u šali je jednom rekao da se ove utakmice polako pretvaraju u derbi između Liverpoola i Manchester Uniteda. Dovoljan je jedan krivi pokret, gubitak ravnoteže ili nezgodan pad i posljedice bi mogle biti teške.

Iskreno se nadamo kako se radi tek o jednoj fazi pripreme ovoga terena te da će do dolaska naše izabrane vrste biti postavljena prikladna zaštita. Ne dogodi li se to na inicijativu projektanta i izvođača radova, nadajmo se da je spomenuti zid završio u bilježnici HNS-ove izvidnice, koja bi potom domaćinima trebala ukazati na ovaj propust. Nije li nam svima slučaj nesretno preminulog Hrvoja Ćustića bio dovoljno upozorenje?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!