Košarka

Derbi pripao prvacima

Branko Barić • subota, 05.04.2008.

Petak je donio prva dva susreta francuske LNB lige. Derbi kola odigran je u Roanneu gdje su aktualni prvaci slavili u susjedskom derbiju, a u drugom susretu Austin Nichols predstavom za pamćenje odveo je Hyeres-Toulon do pobjede nad Parisom...

Susret Roannea i ASVEL-a sadržavao je sve elemente derbija – uzavrela dvorana Andrea Varcheressea, dvije izjednačene momčadi na parketu, te neizvjesnost do posljednje sekunde. Prevagu na stranu aktualnih prvaka donio je Brion Rush koji je zbog izostanka ozlijeđenog Marc-Antoinea Pellina preuzeo najveći dio odgovornosti na svoja leđa. Rush je postigao 23 poena, Pierric Poupet je dodao 13, dok je Marc Salyers ovog puta ostao tek na 12. Chevon Troutman s 22 poena i sedam skokova predvodio je goste, kojima je ovo već zabrinjavajući treći poraz u nizu.

Dramatično je bilo u i Toulonu gdje su domaćini tek nakon produžetka uspjeli slomiti Paris. Austin Nichols odigrao je utakmicu života ubacivši 42 poena uz šut za tri poena 7/9. Odličan je bio i Tony Williams s 19 poena i 12 skokova, dok je potpuno samozatajan ostao naš Hrvoje Perinčić koji je u 30 minuta provedenih na parketu uspio ubilježiti tek jedan poen i pet skokova. Cyril Akpomedah s 25 poena bio je prvo ime u redovima Parisa, kojeg do kraja prvenstva očekuje teška borba za opstanak u prvoligaškom društvu.

LNB, 24. kolo: Hyeres-Toulon – Paris-Levallois 89:83 (produžetak), Roanne – ASVEL 82:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!