Nogomet

Celtic zaboravio pobjeđivati

Duje Mogić • subota, 05.04.2008.

Celtic je danas imao priliku približiti se Rangersima na tri boda bar na jedan dan budući da Rangersi igraju sutra, ali kod kuće je izgubio od Motherwella. Iako je imao igrača gotovo cijelo poluvrijeme uzdrmani Celtic nije izvukao niti bod.

Porazom u Old Firmu Rangersi su odmakli Celticu šest bodova, što je momčad Gordona Strachana mogla prepoloviti da je danas pobijedila prevrtljivi Motherwell. ovog tjedna trenerski kadar je pojačao bivši kapetan zeleno-bijelih Neil Lennon i Motherwell se pribojavao da će mobilizirani Celtic danas ići na pobjedu kao ranjeni lavovi.

Ipak, Simon Lappin je doveo goste u vodstvo pogotkom u 33. minuti, koji se na kraju pokazao vrijednim sva tri boda. Celticu je posao olakšao Bob Malcolm zaradivši isključenje u 51. minuti, ali domaćin nije znao kako kapitalizirati brojčanu nadmoć. Motherwell je pobjedom cementirao treću poziciju koja ga vodi u kup Uefa.

Utakmica između Hiberniana i St Mirrena je započela sa dva pogotka u mreži gostiju u prvih pet minuta. Colin Nish i Merouane Zemmama su pokazali gostima, koji tavore pri dnu tablice, tko je gazda i nakon toga su Hibsi do kraja održavali vodstvo. Kilmarnock i Hearts su remizirali bez golova i zadržali svoja mjesta na tablici. Gretna je priuštila Invernessu pobjedu od 2-1 u utakmici iz koje vrijedi spomenuti da je postignut negativan rekord u najmanjem broju gledatelja - samo njih 431 je prisustvovalo utakmici.

Škotski Premiership, rezultati: Celtic - Motherwell 0:1, Hibernian - St Mirren 2:0, Kilmarnock - Hearts 0:0, Gretna - Inverness 1:2.

Škotski Premiership, tablica:
Rangers - 29 uta. - 74 bod.
Celtic - 31 uta. - 68 bod.
Motherwell - 31 uta. - 52 bod.
Hibernian - 33 uta. - 50 bod.
Dundee Utd - 32 uta. - 49 bod.
Falkirk - 32 uta. - 42 bod.
Hearts - 33 uta. - 42 bod.
Aberdeen - 32 uta. - 41 bod.
Inverness CT - 33 uta. - 36 bod.
Kilmarnock - 33 uta. - 33 bod.
St Mirren - 31 uta. - 32 bod.
Gretna - 32 uta. - 6 bod.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!