Košarka

Odlični Banić bolji od Perasa

Kristian Hohnjec • subota, 05.04.2008.

Estudiantes Velimira Perasovića doživio je novi domaći poraz. Uz zapaženog Marka Banića u završnici ih je pobijedio Bilbao gurnuvši tako klub duge tradicije korak bliže ispadanju iz elitnog razreda. Subotnjim pobjedama radovale su se također Girona i Pamesa...

Studenti su u nekoliko navrata uspjeli pobjeći Baskima. U prvom poluvremenu imali su deset koševa prednost (35:25), da bi zatim u trećoj četvrtini poveli 57:50. No Bilbao se uspio i po drugi put vratiti iz zaostatka te je utakmica riješena u završnici.

Presudnim su se pokazala slobodna bacanja. Marcelinho Huertas u posljednjih 90 sekundi pogodio je devet od 10 pokušaja s linije, što je na kraju bilo dovoljno za pobjedu 93:90. Tricu za produžetak u posljednjim sekundama promašio je francuski reprezentativac Florent Pietrus.

U početnoj postavi Bilbaa krenuo je hrvatski centarski dvojac. Po običaju uspješniji je bio reprezentativac Banić (34 minute, 16 koševa, 6/7 šut, osam skokova), koji je s valorizacijom 23 bio najkorisniji igrač pobjedničke momčadi. Drago Pašalić također je zaslužuje pozitivnu ocjenu - 21 minuta, osam poena, šest skokova i dvije blokade. Raspoloženi Sergio Sanchez (26 koševa) i Pietrus (17 poena, 13 skokova) nisu bili dovoljni Estudiantesu, koji i dalje ostaje na pretposljednjoj poziciji.

Bez Stanka Baraća u sastavu Pamesa se prošetala Sevillom - 97:80. Glavni režiseri pobjede bili su bekovi Shammond Williams i Albert Oliver, obojica su postigli po 20 koševa. U borbi za dva posljednja mjesta u doigravanju nalaze se tri momčadi - Unicaja, Gran Canaria i Girona. Potonji su svoj posao u ovom kolu lako obavili pobijedivši Granadu 105:86. Erik Daniels (26 koševa) i Marc Gasol (15 koševa, osam skokova, tri blokade) predvodili su Katalonce.

ACB, 29. kolo: Estudiantes - Bilbao 90:93; Cajasol - Pamesa 80:97; Girona - Granada 105:86.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!