Rukomet

Kiel i Ciudad na korak do finala

Petar Plevnik • nedjelja, 06.04.2008.

Nakon odigranih prvih polufinalnih susreta rukometne Lige prvaka, rukometaši Kiela i Ciudad Reala na korak su od plasmana u finale. Aktualni europski prvak na uzvrat u Barcelonu putuje sa čak 10 pogodaka razlike, dok će HSV za tjedan dana u Hamburgu vijati minus sedam iz Ciudada...

Kiel - Barcelona 41:31 (20:15)

Momčad Zvonimira Serdarušića još je jednom dokazala zašto je u ovom trenutku mnogi smatraju apsolutno najboljom momčadi na svijetu, "razvalivši" Barcelonu u prvom polufinalnom susretu. Od samog početka Zebre su nametnule su žestok ritam, u kojem se Barcelona nije najbolje snašla, pa su već u minuti imali 4:1 Iako su domaćini brzo ostali bez ozlijeđenog Nikole Karabatića, Francuza je sjajno odmjenio Filip Jicha, pa je Kiel na odmor otišao sa zasluženih pet pogodaka prednosti.

Početak nastavka donio je još jači ritam Kiela, pa je nakon deset minuta igre u drugom dijelu prednost domaćina narasla na osam pogodaka (30:22). Stvari su za Španjolce još lošije izgledale u minuti, kada je na semaforu stajalo velikih +13 za Kiel (40:27). Ipak, u posljednjim minutama Barca radi seriju 4:1 i uspjeva stići do -10, koje ima ostavaljaju slabašne nade za čudo u Blau Grani.

Prvo ime susreta bio je sjajni vratar Kiela Thierry Omeyer sa 22 obrane, dok je Filip Jicha postigao devet pogodaka za domaćine. Kod Barcelone devet pogodaka Lozana i Romera Fernandeza.

Ciudad Real - HSV 34:27 (18:14)

S nešto više optimizima uzvratni susret mogu iščekivati rukometaši HSV-a, koji su se iz Quijote Arene vratili sa minusom od sedam pogodaka. U prvom dijelu španjolski je sastav bio u konstantnom vodstvu od najviše četiri pogotka prednosti, s kojima se i otišlo na odmor (18:14). U nastavku susreta domaćini pojačavaju obranu, raspucali su se Stefanssonj i Rutenka i prednost Španjolaca u posljednjih je 10-ak minuta narasla do konačnih 34:27.

Pobjeda domaćina od sedam razlike tim je vrijedna ako se zna da su Šterbik i Hombrados zajedno upisali osam obrana, dok su najubojiti kod domaćina sa devet pogodaka bili Stefansson i Rutenka. Kod HSV-a šest pogodaka G.Gillea, dok su po pet postigli Grimm i Hens.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!