Zimski sportovi

Montrealu Istok, Devilsima domaći led

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 07.04.2008.

Zadnjeg dana regularnog dijela sezone odigrano je sedam utakmica. Iako su svi sudionici doigravanja već bili poznati, bilo je bitno odrediti preostale parove doigravanje, prednost domaćeg leda i vrh Istočne konferencije. Zato je posebna pozornost bila na utakmicama u Philadelphiji, Newarku i Denveru...

U Newarku su se sastali Devilsi i Rangersi koji su već znali da će međusobno igrati playoffu. Međutim, ova je utakmica bila izuzetno bitna jer će pobjednik imati prednost domaćeg leda u doigravanju. Devilsi su bolje otvorili utakmicu i nakon prvog perioda su golovima Maddena i Ruppa imali lijepih 2:0. Već nakon devetnaest sekundi drugog djela smanjio je Drury, a Jaromir Jagr je izjednačio početkom trećeg perioda. Tako je ostalo do kraja i otišlo se u produžetke u kojima ni Rangersi ni Devilsi nisu iskoristili prilike sa igračem više. Na penalima su svoje prilike bolje iskoristili Devilsi, odnosno Patrik Elias koji je dao pobjednički gol i prednost domaćeg leda donio svojoj ekipi. Zanimljivo da je ovo bila tek prva pobjeda Devilsa nad Rangersima u osam utakmica ove sezone.

Minnesota je već osigurala naslov divizije i prednost domaćeg leda, ali i dalje nisu znali protivnika u doigravanju. U slučaju pobjede nad Coloradom igrati će protiv Calgarya, a u slučaju pobjede Colorada upravo će im momčad iz Denvera bila protivnik. Tako se na kraju i dogodilo! Minnesota je imala 2:1, Colorado je preokrenuo na 3:2, a pogotkom Birana Rolstona Minnesota je izborila produžetke. Otišlo se sve do penala gdje je uspješniji bio Colorado za koga su zabili Wojtek Wolski i Joe Sakic. U doigravanju dakle Minnesota protiv Colorada, a sudeći prema ovoj utakmici biti će to itekako zanimljiva serija.

Philadelphia je dočekala Pittsburgh i odigrala još jednu čvrstu utakmicu te slavljem od 2:0 izborila šestu poziciju u konferenciji. Golovima Upshalla i Knublea Flyersi su stigli do pobjede koja im je za protivnika u doigravanju donijela Washington koji igra u fantastičnoj formi. Pittsburgh nije uspio zadržati prvo mjesto u konferenciji, koje je osvojio Montreal, a ovim rezultatom Penguinsi su za protivnika dobili Ottawu. Zanimljivo je da su se te dvije momčadi i prošle godine susrele u prvom kolu doigravanja, kada je Ottawa prilično lagano prošla dalje. Penguinsi sada imaju idealnu priliku za osvetu.

Detroit je kod kuće proslavio prvo mjesto u ligi uvjerljivom 4:1 pobjedom nad Chicagom. Kapetan Red Wingsa Nicklas Lidstrom postigao je dva pogotka. Dallas je kod kuće slavio protiv Sharksa sa 4:2 u utakmici koju su obilježila isključenja i tučnjave. Pobjednički pogodak Starse djelo je veterana Matthiasa Norstroma. St.Louis je u gostima slavio protiv Columbusa sa 4:1, dok je Anaheim nakon izvođenja penala svladao Phoenixu u utakmici u kojoj se Ducksima vratio kapetan Chris Pronger nakon što je odradio suspenziju od osam utakmica.

NHL, rezultati: Detroit – Chicago 4:1, Colorado – Minnesota 4:3 (SO), New Jersey – NY Rangers 3:2 (SO), Philadelphia – Pittsburgh 2:0, Dallas – San Jose 4:2, Columbus – St.Louis 1:4, Anaheim – Phoenix 3:2 (SO)

Parovi doigravanja (počinje 9. travnja):

Istočna konferencija: Montreal Canadiens (1) – Boston Bruins (8), Pittsburgh Penguins (2) – Ottawa Senators (7), Washington Capitals – Philadelphia Flyers (6), New Jersey Devils (4) – New York Rangers (5)

Zapadna konferencija: Detroit Red Wings (1) – Nashville Predators (8), San Jose Sharks (2) – Calgary Flames (7), Minnesota Wild (3) – Colorado Avalanche (6), Anaheim Ducks (4) – Dallas Stars (5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!