Košarka

Le Mans povećao razliku

Branko Barić • ponedjeljak, 07.04.2008.

Sve je izvjesnije da će prvo mjesto uoči doigravanja francuske LNB lige pripasti Le Mansu. Momčad Vincenta Colleta je protiv Chalona ubilježila nove bodove, dok je njihov najbliži pratitelj Nancy posrnuo u Le Havreu...

Chalon je vodećoj momčadi lige priuštio mnogo više problema nego je itko očekivao, ali Le Mans se i ovog puta spretno provukao. Nakon prvih 20 minuta igre ništa nije dalo naslutiti da će završnica biti toliko neizvjesna, budući da su domaćini na predah otišli s velikih 19 poena razlike. No velika napadačka kriza u trećoj četvrtini koju su gosti dobili rezultatom 23:4 vratila je stvari na početak. Dalje se nastavila izjednačena borba, koja je rezultirala s potrebom za čak dva produžetka. Le Mans je na koncu ipak slavio s 94:87, a junak je ponovno bio mladi Nicolas Batums 19 poena, opravdavši tako titulu najkorisnijeg igrača proteklog mjeseca. Pratili su ga Luka Bogdanović sa 17 pogodaka, te Sam Clancey s 15 i 12 skokova. Prvo ime kod gostiju bio je John Ford sa 16 poena i deset skokova.

Zanimljiv susret odigran je u Le Havreu gdje je u goste stigao Nancy. Tri četvrtine protekle su u potpunom egalu, a nakon toga slijedi eksplozija domaćina koji u tom periodu ubacuju čak 31 poen i odlaze na konačnih 101:85. T.J. Thompson ubacio je 22 poena, a Ali Traore dodao je 14 poena uz 11 asistencija. Ricardo Greer s 25 poena predvodio je Nancy, kojeg već sljedećeg vikenda očekuje veliki obračun s neprikosnovenim Le Mansom.

Od ostalih susreta treba izdvojiti novu veliku partiju mladog Nanda De Cola koji je s 21 poenom potopio Gravelines i približio Cholet play-offu. Pau-Orthez je na svom parketu bio siguran protiv Strasbourga, a Dijon na krilima Maleye Ndoye (29 poena) protiv Clermonta upisao iznimno važnu pobjedu u borbi za opstanak.

LNB, 24. kolo, rezultati: Le Havre – Nancy 101:85, Dijon – Clermont 93:70, Le Mans – Chalon 94:87 (dva produžetka), Pau-Orthez – Strasbourg 75:68, Gravelines – Cholet 77:80, Orleans – Vichy 56:69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!