Nogomet

Kaka vjeruje u Engleze

Ante Jukić • ponedjeljak, 07.04.2008.

Po mnogima najbolji nogometaš svijeta, Kaka, smatra kako će jedan od engleskih klubova naslijediti njegov Milan na krovu Europe…

U razgovoru za BBC, 26-godišnji Brazilac podijelio je s nogometnim pukom svoja razmišljanja o raspletu ovogodišnje Lige prvaka. ''Manchester United, Chelsea, Arsenal i Liverpool su odlični klubovi i bilo koji od njih može otići do kraja. Engleski nogomet je mnogo napredovao u zadnjih pet-šest godina, tako da ne treba čuditi veliki broj klubova s Otoka u završnici Lige prvaka'', izjavio je Kaka, čiji je klub u pokušaju obrane naslova prvaka Europe zaustavio Arsenal.

Osim o Ligi prvaka, Fifin igrač godine za 2007. progovorio je i o svojoj karijeri, te o mogućnosti promjene sredine u bližoj budućnosti. ''Trenutno sam vrlo sretan u Milanu, međutim, ako jednog dana budem odlazio, volio bih ponovno igrati u velikom europskom klubu. A najbolji europski klubovi su u Italiji, Španjolskoj i Engleskoj'', smatra Kaka.

Engleske je medije, naravno, zanimalo i njegovo mišljenje o Fabiju Capellu, čije je ustoličenje na mjesto izbornika Gordog Albiona poprilično podijelilo tamošnju javnost. ''Fabio Capello je vrhunski stručnjak i sigurno je da može dignuti igru Engleske na višu razinu. A engleska reprezentacija je već imala stranca za izbornika, Svena-Gorana Erikssona, tako da ne vidim po čemu bi to sad bio problem'', zaključio je brazilski čarobnjak.

Na upit novinara kako se osjeća kao najbolji igrač svijeta, Kaka je skromno odgovorio: ''Ne mislim da sam ja najbolji nogometaš na svijetu, možda tek jedan od najboljih, uz Messija, Cristiana Ronalda, Ronaldinha, Henryja i Eto'oa.'' Posebno je pohvalio svog sunarodnjaka i suigrača iz Milana, Pata. ''Iako mu je tek 18 godina, Pato je već fantastičan igrač. Velika je budućnost pred njim'', pun je hvale bio Kaka za nadolazeću zvijezdu brazilskog nogometa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!