Rukomet

Tihana za šest

Vedran Stilin • ponedjeljak, 07.04.2008.

Nakon reprezentativne stanke odigrano je i 21. kolo španjolskog prvenstva za rukometašice. Jedna od najboljih igračica kola, ponovno je bila naša Tihana Ambroš, ovaj put sa šest golova...

Najugodnije iznenađenje španjolske lige Puertodulce Roquetas je u posljednjim trenucima ostao bez bodova protiv favorizirane Elde rezultatom 19:20 (7:13). Stup obrane andaluzijske ekipe Tihana Ambroš je protiv prvoplasirane ekipe španjolskog prvenstva bila najbolja igračica i prvi strijelac utakmice sa šest postignutih golova iz igre. Unatoč porazu, Roquetas ostaje u borbi za prvih pet mjesta na ljestvici koja vode u europska natjecanja sljedeće sezone.

Susret između Marina Parka i Vicar Goye je završio rezultatom 26:30 (15:15). Naša Marija Popović je zabila tri gola za pobjedu gostiju. Njezina ekipa je sve bliža osiguravanju ostanka u prvoj španjolskoj ligi za rukometašice.

Alicante je izgubio od Cementos La Union Ribarroje s uvjerljivih 18:31 (8:17). Dina Havić je za domaćine zabila jedan gol dok ozlijeđena Maida Arslanagić nije bila u sastavu Ribarroje. Alicante je sada na osmom, a Ribarroja na četvrtom mjestu ljestvice španjolskog prvenstva.

Tri hrvatske rukometašice, Ambroš, Arslanagić i Havić, su sa svojim klubovima izborile i nastup na završnom turniru španjolskog Kupa Kraljice (Copa de la Reina) koji se sljedećeg vikenda igra u baskijskom gradiću Estelli.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!