Košarka

"Bilo je i vrijeme da se veselimo"

Ivor Krapac, Kristian Hohnjec • utorak, 08.04.2008.

Košarkaši Splita CO iskoristili su sve probleme ove sezone ispodprosječne Cibone i u trećem kolu Lige za prvaka stigli do još uvijek iznimno vrijedne gostujuće pobjede, bez obzira koliko Cibosi igrali slabo. Slobodan Subotić konačno je dočekao "skidanje" Cibone u Draženovom domu na klupi "žutih", čemu je njegova momčad bila blizu i u nekoliko ranijih utakmica...

"Mislim da je bilo i vrijeme da se veselimo u Zagrebu na Ciboninom parketu", kazao je trener Splićana, prisjetivši se i tih nekoliko prethodnih tijesnih poraza u Draženovom domu. Iako nisu izdržali u istom ritmu tijekom cijele utakmice, ova večer donijela je drugačiji rasplet: "Bilo je dosta oscilacija, uspona i padova u našoj igri, u trećoj četvrtini nismo izgledali dobro, no kasnije smo ipak smogli snage da dobijemo."

Do pobjede bi išlo vrlo teško bez raspoloženog Damjana Rudeža, čijih je 30 poena zavrijedilo Subotićevo priznanje: "Mislim da je odigrao zrelo i pametno, vjerojatno mu je ovo najbolja utakmica otkako sam u Splitu, iako je bilo još jako dobrih." Mladac za kojeg Cibona svojevremeno nije pokazivala veliko zanimanje briljirao je u Tornju, ali u "krivom" dresu. Sjajnom Rudežovom partijom Splićani su prekinuli negativnu seriju rezultata protiv Vukova, te Sunarinim košarkašima zadali već drugi domaći poraz u Ligi za prvaka.

Vezane vijesti

Dok se gostujući treneri vesele, Ciboninom treneru već postaje navika govoriti o porazu svoje momčadi. Splićani su se pobrinuli za drugi uzastopni u dva dosad odigrana domaća Cibonina susreta u Ligi za prvaka, nakon onog prošlotjednog protiv Zadra, a treći u nizu kod kuće ukupno, računajući i susret s Partizanom u četvrtfinalu NLB lige.

"U dva navrata reagirali smo jako dobro, otišli na 10-11 poena prednosti, no u završnici utakmice ušli smo u prepasivnu obranu, dali Rudežu da se razigra, kazni nas tricama, to smo platili na kraju", komentirao je Sunara, spominjući kao ključ Ciboninog poraza Rudežove trice i nekoliko promašenih slobodnih bacanja njegovih igrača pred kraj susreta: "Što se zbiva s nama? Jedan dio razloga za ovo večeras je što smo bili bez Warrena, drugi dio je pritisak koji se osjetio u tim promašenim slobodnima i puštanju Rudeža da šutira."

Porazi se nižu, no Cibonin trener unatoč svemu ne gubi nadu: "Ova momčad može bolje i igrat će bolje čim se kompletiramo. Bez obzira na ova dva poraza kod kuće, možemo do titule, s vjerom u bolje dane idemo dalje." Nakon svega viđenog ove sezone, postavlja se pitanje tko je zapravo glavni konkurent Zadranima u borbi za titulu? Nismo sigurni da je odgovor Cibona.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!