Nogomet

Kranjčar: "Izborit ćemo Europu"

Zvonimir Šimunović • četvrtak, 10.04.2008.

Niko Kranjčar proživljava svoje nabolje dane otkada je došao u Englesku. Novi prvenstveni pogodak kojim je Portsmouthu donio važnu pobjedu, samo je dodatno potvrdio da je bivši igrač Hajduka i Dinama postao jedan od najvažnijih igrača Mornara...

Pogotkom West Hamu (četvrtim prvenstvenim ove sezone) Kranjčar je Portsmouthu priskrbio tri boda koja su momčad Herryja Redknappa učvrstila na šestom mjestu te ju primaknula na samo četiri boda zaostatka za poziciju boljim Evertonom. Kao igrač utakmice, hrvatski je reprezentativac zaslužio i mini-intervju za službenu stranicu kluba: "U zadnje vrijeme zaista igramo jako dobro. Sve linije momčadi daju svoj maksimum, a pogotovo se to odnosi na obranu iz koje sve kreće. Kada su dečki u zadnjoj liniji sigurni, onda i nama u veznom redu i napadu nije problem kontrolirati igru i dominirati nad protivnikom."

Kranjčar je uvjeren kako još uvijek ima nade za peto mjesto: "Moramo ovako nastaviti igrati do kraja prvenstva. Iako neki misle da je prekasno, ja duboko vjerujem da možemo dostići prednost Evertona koji je sada pod pritiskom. Iako u Europu možemo i kao pobjednici FA kupa vjerujem kako ćemo već kroz Premiership izboriti nastup u Kupu Uefa."

Iako će u posljednjih pet kola engleskog prvenstva momčad svu snagu usmjeriti na eventualno dostizanje Evertona i petog mjesta, ipak je 17. svibnja, dan finalne utakmice FA kupa, najvažniji datum u modernoj povijesti Portsmoutha. Toga je svjestan i Kranjčar: "Mi smo već ulaskom u finale napravili veliki posao. Naravno da ne mislimo stati na tome, nego namjeravamo ovu vrlo dobru sezonu pretvoriti u fenomenalnu tako što ćemo osvojiti kup"- izjavio je u nadi da će postati prvi Hrvat koji je osvojio ovaj prestižni trofej.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!