Nogomet

Henry: "United nije favorit"

Ante Pažanin • četvrtak, 10.04.2008.

U polufinalu Lige prvaka očekuje nas potencijalno fantastičan dvoboj između Barcelone i Manchester Uniteda, a napadač Blaugrane Thierry Henry ne slaže se s ulogom favorita Manchester Uniteda unatoč lošijoj formi i problemima svoje momčadi...

Barcelona je s ukupno 2:0 u četvrtfinalu Lige prvaka prošla njemački Schalke i u polufinalu ide na zahuktali Manchester United. Barca je puna ozljeda, problema i igra neuvjerljivo, no Thierry Henry smatra da ima vremena za popravak i da United nije favorit: "Valjda kada čovjek uspoređuje našu pobjedu nad Schalkeom i pobjedu Manchestera nad Romom mnogo ljudi ne samo da njih smatra favoritima za finale, nego misli i da nismo toliko dobra momčad kao oni. Shvaćam da je United jak i da Ronaldo ima fantastičnu sezonu, ali do našeg prvog susreta ima još dva tjedna. Isto tako, mislim da se iz njihove utakmice s Middlesbroughom može vidjeti da ako napadneš United energično, da im možeš napraviti probleme i zabiti im gol."

Henry zna sve o tome kako igrati protiv Uniteda iz svog vremena provedenog u Arsenalu kada su se te dvije momčadi konstantno borile za prvenstvo i Kup Engleske. Unatoč velikom rivalstvu Arsenala i Uniteda, francuski napadač nije dodatno "napaljen" na Crvene vragove: "Nemam neku određenu glad pobijediti ih zbog vremena provedenog u Arsenalu. Igrati polufinale za klub kao što je Barcelona je velika stvar sama po sebi."

Henry se osvrnuo i na zvižduke s tribina Nou Campa, no ne na zvižduke igri Barcelone nego odluci trenera Rijakarda da iz igre izvadi izvrsnog Bojana Krkića: "Bojan je igrao jako dobro i pomogao je pri zabijanju gola. Normalno je da publika nije bila zadovoljna njegovim izlaskom iz igre. On je sin Katalonije, navijači ga obožavaju i sretni su s njegovom sjajnom sezonom i nije čudno što su bili razočarani."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!