Ostali sportovi

Povuci-potegni s Gebrselassijem

Maja Giljanović • četvrtak, 10.04.2008.

Hoće-neće... Hoće! Dvostruki olimpijski pobjednik Haile Gebrselassie demantirao je vijest puštenu u javnost prije desetak dana i potvrdio da planira trčati 10.000 metara u Pekingu...

34-godišnjak je, naime, pojasnio: "Maraton ne dolazi u obzir, ali 10.000 metara nisu upitni." Etiopljanin je odustao od olimpijskog maratona zbog straha po zdravlje obzirom na gust smog i onečišćenje zraka u Pekingu koji bi pogubno mogli djelovati na njegovu astmu, a sa staze se inače povukao 2004. i petog mjesta na Olimpijskim igrama u Ateni okrenuvši se maratonu u kojem je, pak, svjetski rekorder.

Također je opovrgnuo mogućnost bojkotiranja ceremonije otvaranja Igara: "Previše poštujem vlasti u Kini da bih se odlučio na takav nečastan potez. Osim toga - ja nosim etiopski stijeg i s ponosom ću pred milijardama gledatelja predvoditi svoje sunarodnjake."

U odvojenom je s druge strane razgovoru Woldemeskel Kostre, glavni trener etiopske atletske reprezentacije, pojasnio što je pjesnik htio reći: "Novinari su krivo prenijeli moje riječi. Nikad, naime, nisam deklarativno rekao da Haile neće trčati 10.000 metara nego sam samo podvukao da, ukoliko ne udovolji minimumu, za njega neće biti mjesta u što, međutim, ni najmanje ne sumnjam."

Četverostruki svjetski prvak na 10 kilometara će povratak na stazu imati u nizozemskom Hengelu 24. svibnja, gdje će se, među ostalima, sučeliti i s legitimnim nasljednikom, olimpijskim pobjednikom i svjetskim rekorderom, sunarodnjakom Kenenisom Bekeleom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!