Košarka

Vujčić se priključio Spahiji i Planiniću

Bernard Jurišić • četvrtak, 10.04.2008.

Maccabi našeg Nikole Vujčića posljednji je klub koji je osigurao nastup na završnom turniru za ovogodišnjeg prvaka Europe. U majstorici protiv Barcelone izraelski prvak je slavio s 88:75 i s ukupnih 2-1 čekirao vizu za Madrid...

Maccabi i Barcelona pred krcatom Nokia Arenom u Tel Avivu odlučivali su o posljednjem sudioniku ovogodišnjeg Final Foura košarkaške Eurolige. U utakmici koja je obilovala čvrstim okršajima i snažnim dvobojima, u kojoj su čak trojica igrača isključena, slavio je Maccabi i na završnom turniru će protiv talijanske Siene tražiti put prema finalu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Barcelona je bolje otvorila utakmicu i držala vodstvo tijekom čitave prve četvrtine. Drugu četvrtinu otvaraju dvije trice Maccabija, koji je iskoristio pozitivan "momentum" i odlijepio se na 40:29 krajem prvog poluvremena.

Početkom treće četvrtine Barca se vraća na 45:41, no još jedna serija domaće momčadi vodi ih na novu prednost od desetak poena koju su zadržali do kraja treće četvrtine. Možda i ključni detalj zbio se dvije minute prije kraja tog perioda, kad su zbog međusobnog koškanja isključeni Cummings i Basile. Talijan je u drugoj utakmici s 34 poena "pokopao" Maccabi, no u posljednju četvrtinu njegova je momčad morala bez njegovih usluga.

Maccabi se nakon isključenja brže posložio, presjekao nekoliko napada Barce sredinom posljednje četvrtine, a dvije trice Bluthenthala donijele su prednost od 75:58. Šest minuta prije kraja isključen je i Maccabijev centar Batista, ali vremena za preokret Barcelone nije bilo.

Maccabi su do pobjede odveli raspoloženi šuteri Bynum i Bluthenthal s po 21 poenom, Vujčić je za 24 minute ubacio 6 poena uz 5 skokova. Kod Barcelone prvo ime bio je Fran Vasquez s 15 poena i 13 skokova, a usprkos 13 ubačaja (5 iz slobodnih bacanja), još je jednom podbacio razigravač Lakovič. Mario Kasun dobio je samo 5 minuta i ubacio 4 poena.

Euroliga, četvrtfinale, treća utakmica:
Maccabi Elite - AXA FC Barcelona 88:75 (2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!