Nogomet

Scharner se još nada pozivu

Duje Mogić • četvrtak, 10.04.2008.

Martin Scharner, austrijski branič, nada se da će sudjelovati na Europskom prvenstvu nakon dvije godine izbivanja iz reprezentativnih aktivnosti. Josef Hickersberger, pak, ostaje hladan na njegove želje...

Centralni branič premierligaša Wigana nije nastupao za Austriju od 2006. nakon što je izvrijeđao sadašnjeg izbornika i zalupio si vrata reprezentacije. Međutim, kako je Europsko prvenstvo sve bliže, Scharner je voljan raščistiti sve nesuglasice s izbornikom i vratiti se u državnu vrstu. Tako je prije mjesec dana kontaktirao Hickersbergera i sastao se s njim.

Izbornik je i nakon toga rekao da je njegov povratak bezizgledan, ali Scharner smatra da još nije sve izgubljeno. "Koliko sam shvatio, ni on nije sasvim siguran što bi sa mnom. Sastanak je bio dobar, ali nisam očekivao ovakav rasplet. Očekivao sam 'da' ili 'ne', a ovako odgovor još uvijek visi u zraku", zbunjen je 28-godišnjak.

U akciju povratka Scharnera u državnu selekciju uključit će se i njegov klupski trener Steve Bruce koji će osobno lobirati kod austrijskog izbornika. "Nazvat ću izbornika jer je Scharner jako dobar igrač koji obogaćuje Premier ligu. Ako može biti dobar u ovoj ligi, nema razloga da ne bude odličan u svojoj reprezentaciji", smatra Bruce.

Konačni odgovor izbornika će se znati sigurno početkom svibnja kada će objaviti popis izabranika za Europsko prvenstvo. Scharner će tada znati hoće li braniti boje svoje zemlje ili će imati slobodno ljeto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!