Nogomet

Bayern se dvaput izvukao

Goran Tomičić • petak, 11.04.2008.

Spektakularan je bio uzvratni susret Getafea i Bayerna u četvrtfinalu Kupa Uefe. Španjolci su od šeste minute imali igrača manje, ali Bayern je prolaz osigurao tek u 120. minuti. Fiorentina i Ranger su u gostima izborili polufinale, a Zenit očekivano nije ispustio prednost protiv Bayera...

Igrala se šesta minuta u predgrađu Madrida kad je De la Red rukama zaustavio Klosea, koji je bio u prodoru prema domaćim vratima, a sudac Busacca odmah je izvadio crveni karton, što je iznimno dvojbena odluka. Izgledalo je kako Bayern očekuje lagan posao, ali Getafe se nije predao. Ribery je iz tog slobodnog udarca pogodio vratnicu, a Toni je odbijenu loptu poslao u mrežu, ali Busacca je označio prekršaj.

Crveni karton odredio je daljnji tijek utakmice, ali nije bilo lako zaključiti koja momčad ima igrača manje. Bayern je imao inicijativu, no igrači Getafea su odigrali utakmicu života. Nakon nekoliko neiskorištenih prilika na obje strane, domaći su poveli u 44. minuti. Contra je sjajno po desnoj strani pretrčao 40 metara, a Lucio i Demichelis su loše reagirali i Rumunj je ušao u kazneni prostor, te snažnim udarcem s desetak metara svladao nemoćnog Kahna.

Bayern je u drugom dijelu imao nekoliko lijepih prilika, ali nije mogao do pogotka. Senzacija Getafea mogla je biti kompletirana dvadesetak minuta prije kraja, ali Braulio se okliznuo nakon što se oslobodio Kahna. U 89. minuti Cortes je glavom odbio loptu tek do Riberyja, koji je preciznim udarcem s desetak metara spasio Bayern i odveo susret u produžetke. Odmah u 91. minuti Braulio je u teškoj situaciji uspio zadržati loptu i uposliti Casquera, a njegov odličan udarac sa 17 metara se od vratnice odbio u Kahnovu mrežu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Dvije minute kasnije Cotelo je pronašao Braulija, a on je iskoristio grešku Lucija i iz blizine povisio na senzacionalnih 3:1. Utakmica je još jednom izgledala odlučena, ali Bayern se nije predao. U 115. minuti Van Bommel je ubacio iz slobodnog udarca, a Pato je ispustio loptu i Toni je iskoristio poklon. Igrala se posljednja minuta kad je Bayern izborio slobodan udarac na dvadesetak metara od domaćeg gola. Sosa je ubacio, a akciji se priključio Kahn, čiji se neočekivani pritisak pokazao jako važnim. Lopta je stigla do Tonija, koji je glavom pogodio za izjednačenje i odveo Bayern u polufinale.

PSV je izborio remi u Firenzi, ali pred svojim navijačima nije uspio iskoristiti tu prednost. U 38. minuti Mutu je prekrasno izveo slobodni udarac s 25 metara i Fiorentina je povela. Na vratima PSV-a je iskusni Gomes, ali u ovoj situaciji nije imao nikakvih izgleda.

Pazzini je u 53. minuti krenuo sam prema Gomesu, koji je uspio odbiti njegov udarac, ali lopta je stigla do Mutua, a on se sjajno oslobodio dvojice čuvara i postigao svoj drugi pogodak. Domaći su deset minuta prije kraja imali priliku s bijele točke, ali Frey je zaustavio udarac Simonsa.

Sporting je također propustio priliku na domaćem terenu nakon remija u Glasgowu. Davis je u 60. minuti prošao po desnoj strani i ubacio za Darchevillea, a on je lijepo reagirao i s desetak metara pogodio za prednost Rangersa. Škoti su u drugoj minuti sudačke nadoknade potvrdili plasman u polufinale. Whittaker je oduzeo loptu neopreznom Abelu i rutinski poslao loptu u mrežu nakon sjajnog slaloma kroz domaću obranu.

Bayer je u gostima svladao Zenit, ali nije mogao nadoknaditi tri pogotka zaostatka iz prve utakmice. Jedini strijelac bio je Bulykin u 18. minuti nakon što je sjajno reagirao na ubačaj Castra. Pet minuta prije kraja Adler je obranio udarac Timoščuka s bijele točke. Ivica Križanac odigrao je cijelu utakmicu.

Kup Uefa, četvrtfinale, uzvratne utakmice
Getafe - Bayern 3:3, produžeci (1:1)
PSV - Fiorentina 0:2 (1:1)
Sporting - Glasgow Rangers 0:2 (0:0)
Zenit - Bayer 0:1 (4:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!