Košarka

Joventut siguran protiv Pamese

Branko Barić • petak, 11.04.2008.

Španjolski obračun u drugom četvrtfinalnom susretu ULEB kupa nije ponudio nikakvo iznenađenje. Joventut je opravdao ulogu favorita, ne samo ovog susreta, već i kompletnog završnog turnira, potpuno nadigravši krvnike Zadra u svakom segmentu igre...

Pamesa je otvorila susret sa 6:0, no momčad Aita Garcije odgovara sa svojom serijom od šest koševa. Do 17:16 je bilo neizvjesno, no nakon minute predaha koju je zatražio strateg Joventuta, na teren se vratila samo jedna momčad. Klub iz Badalone do kraja prve dionice postiže osam koševa, a niz se nastavlja i u drugoj. Shammond Williams je u 17. minuti prekinuo desetminutni post Pamese i 19:0 seriju protivnika za koju su najzaslužniji Demond Mallet, Ricky Rubio i Lubos Barton, no ispostavit će se da je tih 20 razlike bio prevelik zalogaj za momčad iz Valencije.

Do poluvremena su uspjeli smanjiti tek na minus 18 (44:26), no u trećoj četvrtini protivnici im bježe na ogromnih 61:37. U posljednjih deset minuta momci Fotiosa Katsikarisa očajnički pokušavaju izvesti nemoguće i preokrenuti rezultat, tri minute prije kraja čak uspijevaju doći do minus deset (74:64), ali više od toga nisu uspjeli. Konačnih 77:67 ne oslikava realan omjer snaga ove dvije ekipe u ovom susretu, jer je Joventut to mogao riješiti i puno uvjerljivije da je bilo potrebno.

"Ne znam točno što se dogodilo, teško mi je ovo objasniti. Izgubili smo samopouzdanje u napadu zbog loših odluka koje smo donosili, nismo mogli pod košem ništa zabiti, a na kraju se to odrazilo i na obranu", rekao je Katsikaris, te žustro opovrgnuo konstataciju novinara da mu se ekipa prerano predala: "Nije pošteno reći da smo se predali. Igrači su cijelo vrijeme željeli pobjedu, željeli su se nadmetati do kraja!"

Demond Mallet, koji je postigao 16 poena za pobjednike, nije zadovoljan načinom na koji je njegova momčad odigrala drugo poluvrijeme: "Odlično smo odigrali prvo poluvrijeme, ali nastavak je bio katastrofa. Donosili smo neke jako glupe odluke, ali srećom smo ipak pobijedili." Očekivano se morao suočiti i s pitanjem o sljedećem protivniku: "Galatasaray je odlična momčad i nikako ih ne smijemo shvatiti olako. Samo trebamo igrati kako inače igramo, što znači maksimalno agresivno u obrani, pa će ostalo već doći na svoje."

Malleta je pratio Eduardo Hernandez-Sonseca s 14 poena, a sjajan je ponovno bio 17-godišnji Rubio s 12 poena, sedam skokova, dvije asistencije i četiri ukradene lopte. Williams je predvodio Pamesu s 25 poena, dok je Ruben Douglas ubacio 17 koševa.

ULEB kup, četvrtfinale: Joventut – Pamesa 77:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!