Nogomet

Privedeni čelnici Birminghama

Maja Giljanović • petak, 11.04.2008.

Potpredsjednik Birminghama David Sullivan i izvršna direktorica kluba Karren Brady privedeni su i pušteni uz jamčevinu, a sve zbog osnovane sumnje da su utajili novac i lažirali financijska izvješća engleskog premierligaša...

Londonska je policija u prostorije St Andrewsa upala prije mjeseca dana u sklopu opsežne akcije koja je buknula koncem prošle godine uhićenjem među ostalima menadžera Portsmoutha Harryja Redknappa, vlasnika Milana Mandarića i bivšeg igrača Pompeyja Amdy Fayea, a trenutno je 17. momčad lige u priopćenju izjavila: "Klub će u istrazi posve stajati na raspolaganju vlastima, a njih dvoje se s veseljem odazvalo pozivu na razgovor u želji da razjasne sve nedoumice".

Trener, pak, Birminghama Alex McLeish siguran je da nemili događaj (koji se inače vuče od sezone 2002./'03.) neće ostaviti traga na igračima: "Učinit ćemo sve da ostanemo hladnih glava. Njihova su me uhićenja iznenadila, ali nije na meni da se time opterećujem. Slijedi nam veoma nezgodan protivnik i moramo se usredotočiti na svoju igru".

U subotu, naime, igraju s Evertonom, a s obzirom da su na gostovanju kod Wigana 5. poraženi (2:0) novi bi neuspjeh mogao rezultirati sasvim neugodnom pozicijom i borbom za goli opstanak u predstojeća četiri kola (Bolton, trenutno ispod crte, kaska četiri boda).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!