Zimski sportovi

Favoriti do pobjeda, Dallas uvjerljiv

Krešimir Ferlak • petak, 11.04.2008.

Montreal i Detroit, prvoplasirane momčadi svojih konferencija, uvjerljivom igrom u prvim utakmicama opravdale su status favorita u svojim dvobojima. San Jose je uzvratio Calgaryu za poraz od dan ranije, dok je Dallas u Anaheimu pokazao da je spreman za pravu borbu...

Montreal je dominirao nad Boston kroz cijelu sezonu i slavio u svih osam međusobnih ogleda. Jučer su nastavili tu dominaciju pobjedom od 4:1. Već nakon dvije minute prvog perioda bilo je 2:0 za Canadiense. Prvo je Sergej Kostitsyn zabio jedan odbijanac, a nedugo zatim je i njegov brat Andrej završio jednu lijepu akciju i povisio rezultat. Boston se ipak ubrzo vraća golom braniča Shanea Hndiya i s takvom prilično otvorenim rezultatom se otišlo na prvi odmor. Drugi dio su se Bruinsi dobro držali, ali onda nisu uspjeli izbaciti jednu pločicu i nesmotrenost obran Bruinsa koristi iskusni Bryan Smolinski i donosi lijepih 3:1, a pobjedu je u zadnjem periodu potvrdio Tom Kostopoulos.

Canadiensi su potvrdili u ovoj utakmici da su u potpunosti spremni i koncentrirani , dok Brunsi i dalje ne pronalaze načine da zaprijete Montrealu.˝Nismo odigrali dobru utakmicu. Njihova fizička igra bila je pravi znak koliko jako su željeli pobjedu˝, izjavio je nakon utakmice trener Bostona Claude Julien. Upravo je u činjenici da je Montreal više želio pobjedu najveći problem za njegovu ekipu i to će morati Julien i njegovi suradnici brzo promijeniti ako žele bilo kakav uspjeh u dvoboju s Canadiensima.

Detroit je svladao Nashville 3:1 u utakmici gdje su i Predatorsi pokazali da se ne misle olako predati u ovoj seriji. Johan Franzen je doveo Red Wingse u vodstvo u prvoj, da bi Jordin Tootoo skrenuo jednu pločicu iza Hašeka pred kraj druge trećine za 1:1 nakon dva perioda. Do pobjede Detroit stiže u trećoj kada Henrik Zetterberg postiže dva pogotka. Prvo je poslije sretno odbijene pločice zabio nakon lijepog dodavanja Datsyuka, a na kraju je pogodio u praznu mrežu kada su Predatorsi već izvukli golmana. Detroit je zadovoljan jer su poveli u seriji, a nije bilo previše nezadovoljstva ni kod Predtorsa koji su bili opasan suparnik i imali svoje šanse, te se nadaju da će ih u drugoj utakmici znati bolje iskoristiti.

San Jose se brzo vratio i oporavio nakon poraza od Calgarya dan prije. Za razliku od prve utakmice, Falmesi u ovoj nisu bili tako disciplinirani te su imali čak 12 isključenja. Sharksi su iskoristili samo jednu priliku sa igračem više, ali Flamesi su se teško vraćali u ritam utakmice kada su stalno bili u penalty boxu. Ključan je bio drugi period kada su Sharksi postigli dva pogotka, a na kraju se pokazalo da su to bili i jedini golovi na susretu. Prvo je zabio Joe Pavelski, a pred kraj perioda je Torrey Mitchell iskoristio situaciju sa igračem više. Evgeni Nabokov bio je siguran na golu San Josea, zaustavio je 21 udarac Flamesa. Nakon dvije utakmice svaka momčad ima po jednu pobjedu i obje ekipe sa dosta optimizma idu u Calgary. Flamesi jer imaju aktivan rezultat, a Sharksi jer su kroz sezonu bili najbolja momčad na gostujućem ledu, pa su uvjereni da će bar jednom slaviti i u Calgaryju.

Mnogi su otpisivali Dallas još prije početka serije sa Anaheimom. Nakon prve utakmice mnogi će promijeniti ploču. Sa uvjerljivih 4:0 Starsi su svladali Duckse i poveli u dvoboju. Ključ pobjede bila je igra sa igračem više jer su Starsi sva četiri pogotka postigli kada su imali prednost na ledu. Steve Ott i Loui Eriksson su zabili u prvom periodu, a Jere Lehtinen i Brenden Morrow za veliku pobjedu i dokaz da se Starsi mogu boriti i sa najboljima. ˝Ne sjećam se kad smo zadnji puta pobijedili u prvoj utakmici u doigravanju, tako da je ovo za nas velika stvar˝, izjavio je nakon utakmice kapetan Dallasa Brenden Morrow. A Ducksi? Nema previše panike, znaju da nisu bili na pravoj razini, ali oni su preiskusni i svijesni da je ovo tek prva utakmica. I da prava borba tek slijedi.

NHL, rezultati, 10.4.2008

Istočna konferncija:

Montreal – Boston 4:1 (1-0)

Zapadna konferencija:

Detroit – Nashville 3:1 (1-0)

Anaheim – Dallas 0:4 (0-1)

San Jose – Calgary 2:0 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!