Nogomet

Kranjčar najavljuje nove pogotke

Tomislav Pacak • petak, 11.04.2008.

Ohrabren pogotkom protiv West Hama koji je Portsmouthu donio važnu pobjedu u borbi za peto mjesto, Niko Kranjčar najavio je završetak sezone u istom stilu. Hrvatski reprezentativac nada se da će do kraja sezone doći do dvoznamenkastog broja pogodaka...

Kranjčar je u u dresu Portsmoutha ove sezone postigao pet pogodaka, a kada se tome pridodaju pogoci Engleskoj i Škotskoj u dresu reprezentacije Niko je na sedam golova u sezoni.

Prema vlastitim riječima, volio bi do kraja sezone doći do brojke od 10 golova: "Zadovoljan sam brojem golova, ali bio bih sretniji kada bih došao do broja 10. Imam još dosta vremena - pet utakmica u Engleskoj i Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj."

Kranjčar je, bez dvojbe, jedan od najboljih igrača Portsmoutha u sezoni koja je nadmašila sva očekivanja pristalica Mornara. Svjestan je toga i Niko: "Moram reći da sam oduševljen sezonom. Stalno igram, a momčad pobjeđuje, to je veliko zadovoljstvo. Znao sam da neće biti lako kad sam došao, ali trener mi je mnogo pomogao. Minute koje sam odigrao u prvoj sezoni puno su mi pomogle, dok sam s drugom sezonom sasvim zadovoljan i vjerujem da će u budućnosti biti još bolje."

Kranjčar je jedan od svojih pogodaka ove sezone postigao Newcastleu koji je i idući suparnik Mornara: "Igramo kod kuće protiv Newcastlea, doma pobjeđujemo i napravili smo od teško osvojivu utvrdu. Defoe je u sjajnoj formi, imao je tjedan dana odmora i nadam se da će opet zabiti. Imamo samopouzdanje i osjećamo da možemo pobijediti."

Portsmouth je četiri boda udaljen od petoplasiranog Evertona (a to mjesto vodi u Kup Uefa), a iako mnogi sa strane vjeruju da je jedina preokupacija Harryja Redknappa pobjeda u finalu FA kupa (i samim time plasman u Europu), Kranjčar tvrdi da Portsmouth želi zadržati priključak s Evertonom, i zbog pozicije, ali i zbog samopouzdanja.

"Želimo na finale doći s nizom pobjeda. Ne želimo doći s lošim rezultatima i upitnicima u vezi naše forme. Bilo bi dobro kada bismo osigurali Europu i prije finala, no u svakom slučaju ćemo htjeti pobjedu. Na kraju dana, nitko se ne sjeća finalista, pamte se samo pobjednici. Svi želimo biti pobjednici i ući u povijest."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!