Košarka

Poznati svi polufinalisti

Branimir Korać • petak, 11.04.2008.

Nakon što su jučer plasman u polufinale Uleb kupa izborili Galatasaray i Joventut, danas su im se pridružili moskovski Dinamo i Akasvayu Girona. I Rusi i Španjolci do polufinala su došli očekivanim pobjedama protiv poljskog Turowa i ruskog Unicsa...

Moskovljani su odigrali šuterski nevjerojatnu utakmicu i Turow može u takvim uvjetima biti sretan što je uopće izvukao poraz "tek" 78:63. Dinamovci su šutirali 17/27 za dva i 11/16 za tri što je oko 65 posto ubačaja iz igre dok su Poljaci šut iz igre kvarili nepreciznošću za tri poena (8/30).

Cijelim tijekom susreta Dinamo je bio u rezultatskoj prednosti. Do početka drugog dijela Turow je još bio na pristojnih pet poena zaostatka, ali od samog početka drugog poluvremena Rusi igraju bolje i agresivnije i stvaraju prednost. U redovima Turowa stao je David Logan koji je svoju momčad držao u pristojnom zaostatku i Dinamo je to znao iskoristiti.

Henry Domercant bio je prvo ime susreta s 22 ubačena poena i šutom za tricu savršenih 6/6. Uz njega kod Dinama istaknuo se i Miloš Vujanić sa 16 poena,pet skokova i tri dodavanja. Kod Turowa Logan je ubacio 19 poena uz sedam skokova i četiri ukradene lopte, ali i deset ispucanih trica za tri ubačaja. Osim njega prolaznu ocjenu zaslužuje i Thomas Kelati s 15 poena. Naš Marin Han cijeli susret prosjedio je na klupi.

"Bila je to vrlo teška utakmica. Znali smo da protiv momčadi koja igra obranu kao Turow, možemo pobijediti samo ako uzvratimo istom mjerom. Igrali smo sjajnu obranu na Loganu i Kelatiju koji su na kraju potrošili puno lopti i to je presudilo. U drugom poluvremenu Logan je ubacio tek dva poena, a Kelati pet, u napadu smo dobili samopouzdanje i lako kontrolirali utakmicu", dao je svoje viđenje utakmice Svetislav Pešić.

U polufinalu ih čeka divovski dvoboj protiv Girone. Unics je u četvrtfinalni dvoboj sa Španjolcima ušao hendikepiran neigranjem svoje najveće zvijezde Darjuša Lavrinoviča koji je u posljednji trenutak ozlijedio leđa i nije mogao nastupiti. To je obilato koristio Marc Gasol koji je lako dobivao dvoboje s Virgilom Stanescuom i vodio Gironu do pobjede s 19 poena koliko je dodao i Arriel McDonald. S druge strane Duško Savanović i Sergej Čikalkin dodali su po 12 poena.

Susret je bio otvoren i rezultatski izjednačen tek prvih 20 minuta. Na poluvremenu je bilo 36:36, početkom drugog dijela Unics se još držao i vodio 43:42 nakon čega Girona radi 7:0 i do kraja treće četvrtine odlazi na plus deset. U posljednjih deset minuta s lakoćom je kontrolirala utakmicu i bez veće muke uzela pobjedu.

Uleb kup, četvrtfinale:
Dinamo Moskva - Turow PGE 78:63
Akasvayu Girona - Unics Kazan 75:66.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!