Nogomet

Izvući se za sigurno

Ivana Strahija, Ivana Jurica • subota, 12.04.2008.

Zanimljiv dvoboj igrat će se u Varaždinu, gdje Varteks, hit proljeća, dočekuje Šibenik. Oba kluba traže bodove za siguran izlazak iz opasne zone. Posljednji susret na Varteksovom stadionu jasno govori u prilog domaćima, a slično kaže i trenutna forma.

Kao i uvijek, varaždinski je strateg bio jasan: "Moramo se okrenuti sebi, a Šibenik će igrati onoliko koliko mu budemo dopustili. Sve ovisi od našeg postavljanja u igri. U subotu imamo priliku nastaviti s odličnim proljetnim rezultatima, i možemo se na korak približiti sigurnom ostanku", kazao je Dražen Besek.

Puno je toga u igri, no s varaždinske strane sigurno neće biti ozlijeđeni napadač Miljenko Mumlek, znak je upitnika i nad Goranom Mujanovićem, a falit će i kartonirani Josip Brezovec. Na ozljede se žale i Drago Papa te vratar Danijel Mađarić, no struka Varteksa nada se da će barem ta dvojica moći istrčati protiv Šibenika. Ipak, koga nema, bez njega se može i mora, a premda je Mumlek falio već u Kup susretu protiv Hajduka, kad ga je brutalni start Čopa s terena udaljio već u 9. minuti, Besek na zalihi ima dosta mladih igrača željnih prvoligaških minuta.

Zanimljivo je reći kako Šibenčani statistički do sada s Varteksom bilježe vrlo negativan skor. Kao gosti u Varaždinu do ove su sezone od 15 susreta slavili samo dva puta, dok je čak deset bolji bio Varteks. Ni kod kuće Šibenik nije blistao u srazu s Varaždincima, koji su ubilježili tri pobjede i sedam puta remizirali. U dosadašnjem tijeku prvenstva 2007/2008 svaki klub ima po pobjedu na domaćem terenu, no Šibenikova je tijesnih 4:3, dok su Varteksovci uvjerljiviji sa 3:0.

Nešto kompletniji nego u domaćem susretu sa Zagrebom otputovali su Šibenčani u Varaždin gdje ih očekuje dvoboj sa izravnim konkurentom u borbi za ostanak. Plan je bio da se do kraja prvenstva ostvare sve pobjede na domaćem terenu, no, već na prvom koraku su posrnuli pa sad nadoknadu bodova moraju tražiti na gostovanjima.

U baroknom gradu Šibenik će igrati bez još uvijek ozlijeđenih Govića, Kwedija, Makarina, Runje, Šubića i Matasa (iako su se prva dvojica priključila treninzima i postoji mogućnost da zaigraju u sljedećem kolu protiv Intera), te kartoniranih Bonacina (tri žuta) i Tabija (odrađuje kaznu zbog crvenog kartona).

Vrlo je vjerojatno da će trener Ivica Kalinić od prve minute krenuti sa samo jednim napadačem, Erminom Zecom kojeg bi loptama trebali ''hraniti'' Vitaić, Roglić i I. Bulat. Posljednju liniju pred Slavicom činit će Lapić, Raič, Kulušić i Đira koji bi trebali zaustaviti napade domaćih. Neće se Šibenik orijentirati samo na obranu svojih vrata jer to bi moglo biti pogubno. Trebat će napraviti i nešto prema naprijed ako se želi (a želi) do boda s kojim bi momčad sa Šubićevca bila zadovoljna nakon dva uzastopna poraza.

U posljednja dva domaća susreta Šibenčani niti jednom nisu zatresli protivničku mrežu, dok su na dva zadnja gostovanja, na Poljudu i u Maksimiru, po jedan put zatresli mreže svojih suparnika. I u Varaždinu će, za pozitivan rezultat trebati bar jednom zatresti mrežu Besekove momčadi, ali i dobro zatvoriti sve prilaze vlastitom golu.

T-Com I HNL, 28. kolo, subota 16 sati:

Varteks: Mađarić - Conjar, Lučić, Prahić, Balajić - Šimek, Golik, Melnjak - Smrekar, Mujanović, Novinić

Šibenik: Slavica – Lapić, Raič, Kulušić, Đira – A. Bulat, Milanović, Roglić, I. Bulat, Vitaić – Zec

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!