Nogomet

Po pobjedu bez stopera

Kristian Hohnjec, Mihaela Bradovski • subota, 12.04.2008.

Susret Intera i Zagreba ima veliko značenje za rasplet u donjem dijelu ljestvice. Zbog kartona Milivoj Bračun ostao je bez gotovo cijele posljednje linije, dok Miroslav Blažević neće moći računati na Parlova, Piškora i Labudovića. Usprkos tome iz oba tabora najavljuju pohod na sva tri boda...

Inter i Zagreb otvorili su proljetni dio prvenstva. Uz kontroverzne odluke Šunjića završilo je tada bez pobjednika (1:1). Pjesnici su u međuvremenu vidno podigli formu, te uživaju u činjenici da su neporaženi u osam uzastopnih prvenstvenih susreta. Zaprešićane je, pak, poslije slabog ulaska u nastavak sezone moralno i bodovno osvježila pobjeda protiv Rijeke.

Milivoj Bračun u velikim je poteškoćama sa sastavljanjem momčadi. Zbog crvenog kartona nedostupan je Jaroslav Nesvadba, dok su treće javne opomene zaradili Dejan Lovren i Dalibor Starčević. Stoga je za očekivati da će Krznar i drugi susret zaredom početi u srcu obrane, dok bi po prvi put od samog početka mogao krenuti i povratnik Tomislav Ceraj.

Uz obrambene muke, Bračun se mora nositi i s izostankom dvojice važnih ofenzivnih igrača. Bernard Gulić i Mario Grgurović otpali su zbog ozljeda, što bi eventualno moglo otvoriti prostor za mladog Darija Krištu. Unatoč brojnim problemima Zaprešićani najavljuju pobjedu. Uz dobru formu Kukeca, važan za ambicije domaćih je povratak u prvi sastav Rajka Vidovića, koji je zatresao mrežu Zagreba u prošlom ogledu.

Slika 1 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Još uvijek s mislima u Maksimiru, Pjesnici putuju, po drugi puta ovoga proljeća, u Zaprešić. Baš kao i domaćini, "bijeli" su u pripremi za susret imali problema oko sastavljanja momčadi. Zbog tri žuta kartona Inter mora propustiti vezni Ivan Parlov, a zbog ozljeda su otpali i stoper Tomislav Labudović i možda najbolji igrač Zagreba u nastavku Mensur Mujdža.

Najviše problema Blažević je imao upravo oko alternative za desnog bočnog Mujdžu. Umjesto njega u Zaprešiću će startati Miroslav Pejić. Pejić je i u prvom proljetnom kolu startao u prvoj jedanaestorici, a nakon nekoliko minuta u napadu prebačen je upravo na poziciju za koju će i sutra biti zadužen. Inače, ovo će mu biti već peta pozicija na kojoj igra ove sezone.

Obrambeni Labudović ovoga proljeća nema sreće s ozljedama. Nakon što je pauzirao nekoliko kola u nastavku, te odigrao tek onu u Šibeniku i Maksimiru, ponovno ga neće biti u sastavu. Na njegovo će mjesto Josip Mikulić, Labudovićeva prva i jedina alternativa. Umjesto "požutjelog" Parlova mjesto u veznom redu zauzet će Marin Oršulić. Od Oršulića se očekuje igra kakvu je pokazao u Šibeniku kada se upisao i u strijelce.

U napadu "bijelih" zaigrat će ponovno dvojac iz Kupa, Senijad Ibričić i Marko Grgić. Grgić je na posljednjoj utakmici u Zaprešiću postigao jedini pogodak za Pjesnike. Njegov je pogodak tada Zagrebašima donio jedan bod, a svi se u "bijelim" redovima nadaju punom plijenu kako bi izbrisali gorka sjećanja iz Kupa i ponovno vratili samopouzdanje uoči uzvrata.

U HNL-u su Inter i Zagreb odigrali 14 susreta na zaprešićkom travnjaku. Šest dvoboja okončano je podjelom bodova, dok je svaka momčad pobijedila u četiri navrata. Susret na gradskom stadionu počinje u 18 sati, a vodit će ga Domagoj Vučkov iz Rijeke.

T-Com, 1. HNL, 28. kolo, subota (18 sati):
Inter Zaprešić: Šarlija - Ceraj, Iftić, Krznar, Verhas - Kukec, Nađ, Krišto, Jonjić - Sivonjić, Vidović.
Zagreb: Stojkić - Mikulić, Nadarević, Ivanković - Kartelo - Pejić, Brkljača, Oršulić, Čutura - Ibričić, Grgić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!