Nogomet

Poklon za rođendan

Vedran Stilin, Zoran Zdelar • subota, 12.04.2008.

Nakon dvotjedne stanke zbog tužnog događaja u Zadru, Prvenstvo se nastavlja ovog vikenda, a Osijek koji je trenutno možda i u ponajboljoj formi dočekuje na svom travnjaku izravnog konkurenta za izlazak u Europu iduće sezone – Rijeku…

Kao uvertiru za ovaj važan susret imali smo priliku vidjeti posljednja tri dana u gradu na Dravi gdje je navijačka skupina Kohorta priredila program u svrhu obilježavanja 20. rođendana postojanja. Naravno, torta slavljeniku stiže večeras u 20:15 kada počinje dvoboj uz izravan televizijski prijenos.

Još kada se tome doda niz od šest utakmica bez poraza (4 pobjede, 2 remija) koji omogućuje Osječanima da maštu o izlasku u Europu pretvori u stvarnost i već danas dostignu Riječane ne ljestvici, onda je odlična atmosfera zagarantirana. Jedino što bi moglo pokvariti cjelokupni događaj su tamni oblaci nadvijeni nad osječko nebo iz kojih od ranog jutra s kraćim stankama stiže nepoželjna kiša.

Ipak, to ne bi trebao biti razlog da domaći nogometaši ne razmišljaju o osvajanju sva tri boda iako će im na suprotnoj strani stajati moćna, ali izvan prave forme, Rijeka. Razlog za optimizam leži i u činjenici kako Lončarević ne može računati samo na ozlijeđenog Nikšića i kartoniranog Vidu čiji će izostanak i veliku borbenost domaći nogometaši morati uvelike nadoknaditi ukoliko žele kao pobjednici dočekati kraj susreta.

S druge strane Kantrida i dalje čeka prvu proljetnu pobjedu, a sudeći po raspoloženju u taboru Rijeke, nisu previše optimistični da će doći do nje upravo na gostovanju u Osijeku. No, ipak daleko od toga da su u Slavoniju otputovali s podignutom bijelom zastavom, a zbog crvenih kartona i ozljeda Zlatko Dalić neće moći računati na nekoliko igrača.

"Osječani su trenutno u iznimno dobroj formi, za razliku od nas, i primaknuli su nam se na samo tri boda zaostatka. Nije nam zbog toga najbolje došla prošlotjedna odgoda s obzirom da nas je čekao put u Čakovec. Iako govorim cijelog proljeća da je krajnje vrijeme da se trgnemo, vjerujem kako je gostovanje u Osijeku zaista posljednja prilika za ulazak u dobro formu. Posljednja kola ove sezone najbitnija su za donošenje suda o kompletnoj sezoni, a u posljednjih sedam kola moramo osvojiti barem 13 bodova kako bismo ostali u borbi za drugu poziciju", kazao je Dalić.

Nepisano pravilo kaže kako se pobjednička momčad ne mijenja, no što onda učiniti s onom za koju se više ni s relativnom sigurnošću ne može reći da će realizirati dosuđeni jedanaesterac? Dalić ima mnogo dvojbi prilikom određivanja prve postave za večerašnju utakmicu, pa u petak još uvijek nije znao reći koga će poslati na travnjak Gradskog vrta od prve minute. Konačnu odluku donijet će nakon treninga u Vinkovcima, gdje će se kratko zadržati. Sigurno je tek da zbog suspenzije neće igrati Georgi Ivanov i Hrvoje Štrok, dok je Bertoša ozlijeđen, a Andre Luiz još nedovoljno oporavljen.

Osijek : Skender - Babić, Smoje, Stranatić, Višević - Todorčev, Vitaić, Šolić, Pavličić – Hrnčević, Primorac.

Rijeka: Žilić – Marčić, Vučko, Čagalj, Budicin – Šafarić – Bule, Sharbini, Jertec – Škoro, Đalović.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNLOsijek
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!