Košarka

Novi problemi sa srcem Kasuna

Kristian Hohnjec • nedjelja, 13.04.2008.

Uvod 30. kola ACB lige odigran je u Vitoriji gdje je Barcelona dobila derbi protiv domaće Tau Ceramice. Važnija od te informacije za nas je spoznaja da je Mario Kasun zbog problema sa srcem ponovno morao napustiti teren....

Mario Kasun već je uoči susreta osjetio bol u problematičnom srcu. Ipak, stisnuo je zube, no nakon dvije minute pokazalo se da to baš i nije bila najbolja ideja. Naš reprezentativac napustio je teren i upitno je hoće li riskirati s nastupima do kraja sezone. Podsjetimo, Kasunu je krajem siječnja ugrađena premosnica koja je trebala riješiti probleme.

Što se same utakmice tiče, ona je pomalo iznenađujuće otišla na stranu Barcelone, s obzirom da su još u četvrtak igrali u Tel Avivu. Tau Ceramica je imala velikih +13 početkom druge četvrtine, međutim Katalonci su se preko Vazqueza i Basilea već do poluvremena vratili u egal (35:33).

Barcelona je na krilima Alexa Ackera sagradila prednost od sedam poena (60:67), a konačni udarac Spahijinim igračima zadao je Pepe Sanchez tricom za 76:70 na ulasku u posljednju minutu. S linije slobodnih bacanja Basile je potvrdio pobjedu - 77:81.

Zoran Planinić (25 minuta, šest koševa, 2/4 šut, dva skoka, tri asista) nije imao jednu od boljih utakmica. Barcelonu su s 13 poena predvodili Acker i Basile, dok je Trias uhvatio 11 lopti. Tiago Splitter s također 13 koševa bio je najbolji strijelac poraženih. Spahijini košarkaši ovim su poraz otpali iz borbe za jednu od prve tri pozicije, te će u posljednja četiri kola pokušati sačuvati barem prednost domaćeg terena u odnosu na petoplasiranu Pamesu.

ACB, 30. kolo: Tau Ceramica - Barcelona 77:81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!