Košarka

Ukić asistirao za pobjedu

Ivana Spahija • nedjelja, 13.04.2008.

Odigrana su tri susreta 31. kola talijanske košarkaške lige. Repešina Lottomatica Roma došla je do pobjede nad Snaiderom u posljednjim trenucima utakmice uz dobar učinak Roka Ukića, koji je ujedno asistirao Lorbeku u presudnom trenutku susreta. Dvije domaće pobjede upisale su momčadi Eldo Napolija i Scavolinija...

Junak susreta Lottomatice i Snaidera je Erazem Lorbek, koji je tricom u posljednjoj sekundi utakmice donio pobjedu rimskoj momčadi, a asistent Lorbeku za taj šut je bio naš Roko Ukić. Lottomatica je dobro ušla u susret i rimski košarkaši su nakon prve četvrtine imali šest poena prednosti (17:23), a sa sličnom su razlikom otišli na odmor (39:44).

U nastavku su se razigrali domaćini koji su serijom od 21:13 treću četvrtinu priveli kraju s prednošću od tri poena (60:57). Posljednjih deset minuta ponudilo je najviše neizvjesnosti. Domaćini su minutu prije kraja imali vodstvo od 73:69, ali su Rimljani uspjeli izjednačiti na 74:74 i tada je Lorbek tricom presudio Snaideru i donio Lottomatici pobjedu. Roko Ukić je za 27 minuta provedenih na parketu u dresu Lottomatice ubacio 13 poena uz dva skoka i tri asistencije. Pobjedi rimske momčadi najviše je pridonio Lorbek sa 17 ubačenih poena.

Košarkaši Scavolinija umalo su prokockali pobjedu protiv momčadi Pierrela. Momčad iz Pesara je na domaćem terenu slavila rezultatom 108:101, ali je domaćine samo istek vremena spasio od katastrofe. Košarkaši Scavolinija odlično su otvorili utakmicu i nakon 20 minuta igre imali su +12 (56:44). To su u trećoj četvrtini još više povećali i nakon pola sata su imali prednost od 15 poena (82:67).

No, tada se bude gosti, koji su se, predvođeni odličnim Gianmarcom Pozzeccom (29 poena), Scavoliniju približili na samo četiri poena zaostatka (99:94) dvije minute prije kraja. Domaćini su ipak uspjeli zadržati sedam poena prednosti i uzeti konačnu pobjedu. Iz redova pobjedničke momčadi, najuspješniji je bio Michael Hicks sa 26 postignutih poena.

Sigurnu pobjedu na domaćem terenu upisala je momčad Eldo Napolija koja je rezultatom 69:59 svladala Legeu iz Scafatija. Domaćine je do pobjede doveo raspoloženi Chris Monroe sa 27 postignutih poena kojima je pridodao i osam skokova, dok se iz gostujuće momčadi najviše istaknuo Luigi Datome s 13 ubačenih poena uz deset skokova.

Lega A Basket, 31. kolo: Snaidero Udine - Lottomatica Roma 74:77, Scavolini Spar Pesaro - Pierrel Capo d'Orlando 108:101, Eldo Napoli - Legea Scafati 69:59.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!