Košarka

Dynamo propustio spriječiti španjolsko finale

Branko Barić • nedjelja, 13.04.2008.

Nedjelja će u Torinu biti obojana španjolskim bojama. Nakon Joventuta, finale Uleb kupa izborio je još jedan klub iz najjače europske lige. Akasvayu Girona iznenadila favoriziranog Dynama, nakon što je u dramatičnoj završnici presudila mirna ruka Arriela McDonalda s crte slobodnih bacanja...

Pogotkom Miloša Vujanića za 24:23 Moskovljani su u drugoj četvrtini posljednji put došli do vodstva na utakmici. Predvođeni iznimno raspoloženim McDonaldom i Marcom Gasolom, Španjolci na poluvrijeme odlaze s prednošću od tri pogotka razlike (38:35), čime protivnicima daju do znanja da ih čeka teško drugo poluvrijeme.

No ruska momčad nije nikako očekivala Gironin uragan kakav ih je snašao u nastavku susreta. Gasol i Ivan Radenović pokrenuli su seriju 17:3 kojom je njihova momčad pobjegla na ogromnih 19 poena razlike. Ipak, Rusi nisu dotučeni do kraja i uspijevaju smoći snage za veliki povratak. Manje od dvije minute do kraja Dynamo zaostaje za samo poen (73:74) i pitanje pobjednika ponovno je neizvjesno. Bivši slovenski reprezentativac McDonald u završnici najčešće je na crti slobodnih bacanja, a deset sekundi prije kraja pogađa oba za 81:78. U posljednjem napadu Vujanić i Henry Domercant imaju priliku tricom susret odvesti u produžetak, no niti jedan od njih nije bio precizan.

"Ovo je vjerojatno naša najbolja predstava ove sezone. Igrali smo 40 minuta kao momčad, a Arriel je na kraju pokazao da je pravi vođa pogodivši sva ona slobodna bacanja. Uživam igrati velike utakmice, još od vremena dok sam igrao na sveučilištu", rekao je Radenović koji je predvodio pobjednike s 20 poena i sedam skokova. McDonald je ubacio 18, a Gasol 16 poena za Gironu. Domercant je bio najraspoloženiji na drugoj strani s 20 pogodaka, a slijedio ga je Travis Hansen s 14 poena, no uz očajan šut za tri (1/7).

Uleb kup, polufinale: Dynamo – Akasvayu Girona 78:81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!