Košarka

Nancy pregazio lidera

Branko Barić • nedjelja, 13.04.2008.

Iza nas je vrlo zanimljivo kolo u najelitnijem francuskom košarkaškom natjecanju. 25. kolo donijelo je težak poraz vodeće momčadi lige u Nancyju, kojim se ponovno aktualizirala borba za najbolju startnu poziciju uoči doigravanja. Pobjeda Parisa na drugom kraju ligaške tablice unijela je novu dozu neizvjesnosti i u borbu za opstanak...

Le Mans je u Nancy došao po potvrdu prve pozicije uoči play-offa, a na koncu se vratio pregažen rezultatom 84:62. Momčad Vincenta Colleta na poluvrijeme je otišla s prednošću 34:32, no u trećoj četvrtini domaćini su ih potpuno deklasirali i s parcijalnih 28:10 riješili pitanje pobjednika. Vrlo važnu ulogu odigrao je povratnik u momčad nakon ozljede Cyril Julian s 12 poena i osam skokova, dok je Jeff Greer ubacio 13 poena uz šest skokova. Philip Ricci s 22 poena i sedam skokova jedini je bio raspoložen u redovima Le Mansa.

Asvel se pridružio Nancyju u potjeri za Le Mansom svladavši u gostima Choleta s 86:77. Pobjednicima Liga kupa nije pomogla niti još jedna odlična partija Nanda De Cola, nove mlade zvijezde francuske košarke, koji je predvodio svoju momčad s 19 poena. Robert Conley i Laurent Foirest postigli su po 18 poena za ekipu iz Villeurbanea, koja s utakmicom manje za Le Mansom sada zaostaje dvije pobjede.

Odličnu formu u drugom dijelu sezone ponovno je potvrdio Dijon pobjedom 97:86 nad Toulonom. Iako su gosti na poluvremenu imali prednost od deset poena razlike, Dijon na krilima Terrella Everetta (23 poena i pet asistencija) dolazi do svoje 11. ovosezonske pobjede. Hrvoje Perinčić je s 19 poena i četiri skoka, uz Tonyja Williamsa (25 poena i sedam skokova), bio najraspoloženiji u redovima poražene ekipe.

Paris se pobjedom 66:62 nad Orleansom izjednačio s Gravelinesom na 14. mjestu s devet pobjeda i 16 poraza, i te dvije momčadi će u preostalih pet kola voditi krajnje neizvjesnu bitku za opstanak u ligi. U još jednoj zanimljivoj utakmici ovog vikenda Vichy je s 72:65, uz 18 poena Curtis Sumperta, svladao nezgodni Roanne. Siguran na svom parketu bio je i Chalon protiv Pau-Ortheza, svladavši ga rezultatom 78:68 ponajviše zahvaljujući 21 poenu Johna Forda.

LNB, 25. kolo: Nancy – Le Mans 84:62, Paris – Orleans 66:62, Chalon/Saone – Pau-Orthez 78:68, Clermont – Le Havre 78:86, Vichy – Roanne 72:65, Cholet – Asvel 77:86, Dijon – Hyeres-Toulon 97:86, Strasbourg – Gravelines 76:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!