Vodeni sportovi

Lovrović/Mikuličić drugi u drugom jedrenju

Sportnet • nedjelja, 13.04.2008.

Kako smo i najavili, veliki se obrati mogu događati na Svjetskom prvenstvu klase Zvijezda. U drugom jedrenju SP-a Marin Lovrović i Siniša Mikuličić (3. Maj, Rijeka) zauzeli su sjajno drugo mjesto...

Prema privremenim ukupnim rezultatima, prije saslušanja eventualnih prosvjeda, s ovim izvrsnim ulazom Marin i Siniša popeli su se na deveto mjesto među 104 posade i što je još važnije vratili su se u potpunosti u borbu za olimpijske norme. Među nacijama koje se nadmeću za odlazak na Olimpijske igre Lovrović i Mikuličić su na četvrtom mjestu, zadnjem koje vodi na OI. Ispred Hrvatske su Švicarska (Marazzi/De Maria – ukupno peti), Irska (O'Leary/Milne - sedmi) i Japan (Suzuki/Vada - osmi), a blizu naše posade na tri i četiri boda zaostatka su Austrija (Spitzhauer/Nehammer – 11.) i Kanada (Macdonald/Mitchell – 12.).

Dan su obilježile diskvalifikacije radi preuranjenog starta, čak 25 posada je diskvalificirano. Nažalost, među njima su i Mate Arapov i Ognjen Uljević (Mornar, Split), no dobra je vijest da su među diskvalificiranima bile i posade koje su nam izravni protivnici za plasman na OI, poput posada iz Bermuda, Norveške, Irske i Rusije, koje su jučer bile visoko plasirane. S obzirom na mali broj predviđenih jedrenja, samo šest, ove su posade s današnjim diskvalifikacijama teško stradale. Predviđeno je jedno odbacivanje najlošijeg plasmana, međutim s diskvalifikacijom i ulozima koje ovo SP nosi bit će zasigurno pod velikim opterećenjem.

Dan Lovrović i Marin Lovrović stariji (Rijeka) također su lijepo plasirani, nakon dva jedrenja su 26., danas su upisali 30. mjesto. Arapov/Uljević su pali na 91. mjesto. Poljaci Kusznierewicz/Zycki upisali su još jednu pobjedu i tako ostali uvjerljivi na prvom mjestu. Danas se jedrilo po oko 14 čvorova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!