Zimski sportovi

Novi šok za branitelje naslova

Ante Jukić • nedjelja, 13.04.2008.

Hokejaši Dallasa slavili su i u drugoj utakmici u Anaheimu i sa velikom prednošću se vraćaju u Texas, gdje će se odigrati naredne dvije, možda i posljednje, utakmice ove serije. Za razliku od Ducksa, Montreal i Detroit su opravdali status favorita, pobijedivši i drugi puta Boston, odnosno Nashville…

Iako su prilično loše odigrali završetak regularnog dijela sezone, Dallas Starsi su, izgleda, pronašli formu kada je to bilo najpotrebnije. Kao i prije dva dana, sjajno su otvorili utakmicu i već početkom druge trećine imali su 2:0, golovima Ribeira i Lehtinena. Međutim, Ducksi se tada konačno bude. Pogotkom Selannea smanjili su vodstvo gostiju, a do izjednačenja dolaze pred kraj druge trećine, kada zabija Travis Moen.

I kada se činilo da branitelji naslova konačno preuzimaju stvar u svoje ruke, uslijedio je novi udar Starsa. U razmaku od samo 55 sekundi, u ranoj fazi posljednje trećine, gosti postižu dva pogotka i definitivno prelamaju utakmicu u svoju korist. Strijelci su bili Modano i Richards. Ducksi se do kraja utakmice nisu uspjeli oporaviti, štoviše Eriksson je još jednom svladao Giguerea i postavio konačan rezultat.

Dallas je tako, posve neočekivano, pobijedio u obje utakmice u Anaheimu i došao do velike prednosti. Treća utakmica serije na rasporedu je u utorak, u Dallasu, a novi poraz značio bi i vjerojatni oproštaj Ducksa od Stanley Cupa.

Boston Bruinsi i dalje čekaju na prvu ovosezonsku pobjedu protiv Montreala. Mala im utjeha može biti, da su sinoć odigrali možda i najbolju utakmicu protiv Canadiensa ove sezone. Kada su domaćini, pogocima Hamrlika i Sergeja Kostitsyna, poveli 2:0, činilo se da će Bruinsi ponovno lako položiti oružje pred najboljom momčadi Istočne konferencije. No, u posljednjoj trećini uspijevaju se vratiti u utakmicu i izboriti produžetke, golovima Schaefera i Krejcija.

Tada na scenu stupa najbolji domaći igrač, Alex Kovalev, koji koristi situaciju sa igračem više i osigurava Montrealu 10. ovosezonsku pobjedu protiv Bostona, i čak 13. uzastopnu u dvobojima ovih dvaju momčadi. Priliku za prekid ovog neugodnog niza Bruinsi će imati već danas, kada u svojoj dvorani dočekuju Canadiense, u trećoj utakmici ove serije.

Susret Detroita i Nashvillea ponovno je donio mnogo uzbuđenja, ali i dvojbenih sudačkih odluka. Na kraju su, kao i u prvoj utakmici, sretniji bili Red Wingsi koji, tako, sa ugodnom prednošću putuju u Nashville na nastavak serije.

Domaćine je u vodstvo, već u trećoj minuti susreta, doveo Darren McCarty, kojemu je ovo bila tek peta utakmica sezone, budući da iza sebe ima dosta privatnih problema. Do kraja prve trećine nije bilo više uzbuđenja, a pravi vatromet uslijedio je početkom druge kada, u samo pet minuta, padaju četiri pogotka.

Prvo Lidstrom povećava prednost Red Wingsa, da bi Radulov i Tootoo, u razmaku od samo 11 sekundi, vratili goste u utakmicu. Ovo sjajno razdoblje utakmice zaključio je Draper, koji domaćine ponovno dovodi u vodstvo. Taj rezultat stajao je na semaforu sve do 10 minuta prije kraja utakmice, kada Holmstrom zabija za konačnih 4:2.

Trener Detroita, Mike Babcock, osvrnuo se nakon utakmice na izjave gostiju, koji su bili prilično nezadovoljni sa suđenjem u obje utakmice. "Svi suci, baš kao i mi, žele odraditi svoj posao na najbolji mogući način. Oni koji misle drugačije, varaju se", izjavio je Babcock. Domaći trener je također pohvalio Darrena McCartyja, koji se vratio hokeju, nakon dosta problema u privatnom životu. "Kada vidite ljude koji se, usprkos svim problemima, uspijevaju vratiti normalnom životu, možete im jedino zapljeskati", zaključio je Babcock.

Iako su izgubili obje utakmice u Joe Louis Areni, Predatorsi su se odlično nosili sa favoriziranim Red Wingsima i imaju puno razloga za optimizam uoči naredne dvije utakmice, koje će odigrati u svojoj dvorani.

NHL doigravanje, rezultati, 12.04.2008.

Istočna konferencija:
Montreal – Boston 3:2 (OT) (2-0)

Zapadna konferencija:
Anaheim – Dallas 2:5 (0-2)
Detroit – Nashville 4:2 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!