Rukomet

Kiel brani naslov

Petar Plevnik • nedjelja, 13.04.2008.

Kao što se i očekivalo, prednost Kiela od 10 pogodaka razlike iz prvog polufinalnog susreta pokazala se prevelikom za Barcelonu. Iako je Barca u uzvratu slavila sa 44:37, pitanje finalista Lige prvaka ni u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje...

Već je samo otvaranje susreta dalo naslutiti da će dostizanje 10 pogodaka zaostatka iz Kiela za Barcelonu biti nemoguća misija. Gosti se nimalo nisu dali impresionirati sa 7500 gledatelja u Blaugrani i već u sedmoj minuti semafor je pokazivao pet pogodaka razlike za goste (2:7). Ipak, Barca u 17. minuti dolazi do izjednačenja, da bi u 20. prvi put prešla u vodstvo (13:12). No, u posljednjih 10 minuta prvog dijela uslijedila je ponovno bolja igra Kiela, koji na odmor odlazi sa minimalnom prednošću (19:20).

Zebre su prednost držale do sredine drugog djela, kada Barcelona kreće na sve i ništa, ne bi li spasila što se spasiti da. Prednost Katalonaca rasla je iz minute u minutu, no svima je bilo jasno da od prolaska u finale nema ništa. Na kraju, Barcelona je slavila sa 44:37 i tako barem donekle popravila blijed dojam koji je ostavila u oba susreta.

Vrlo dobar u redovima Barcelone sa 14 obrana bio je Venio Losert, dok su se od strijelaca istaknuli Robero sa 10 i Lozano sa devet pogodaka. Kod Kiela još jednom sjajan Omeyer sa 21 obranom, dok je Karabatić postigao osam pogodaka.

Liga prvaka, polufinale, uzvratni susret:
Barcelona - Kiel 44:37 (31:41)*
*-rezultat prvog susreta

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!