Košarka

Sjajni Banić košgeter vikenda

Kristian Hohnjec • nedjelja, 13.04.2008.

Marko Banić odigrao je jednu od najboljih utakmica otkad je napustio Jazine. Naš reprezentativac ubacio je čak 28 koševa u pobjedi Bilbaa protiv Valladolida. Svoju najbolju "španjolsku" partiju pružio je i njegov suigrač, Drago Pašalić. U pobjedi Fuenlabrade pak Marko Tomas bio je slab....

Marko Banić s 28 koševa bio je najefikasniji igrač u susretima 30. kola ACB, točnije onima koji su igrani preko vikenda, jer zbog završnice Uleb Cupa tri su utakmice odgođene za sljedeći tjedan. Naš košarkaš za 33 minute za dvicu je šutirao 10/13, pogodio je jedini pokušaj za tri, te 5 od 7 slobodnih bacanja. Tome još dodao pet skokova.

Probleme s osobnim pogreškama francuskog veterana Fredrica Weisa vrlo dobro iskoristio je Drago Pašalić. Krilni centar upisao je 12 koševa i osam skokova u 22 minute provedene na parketu. Bilbao je inače rutinirano pobijedio Valladolid 88:73.

Ni približno dobar kao naši baskijski centri nije bio Marko Tomas. Njegova Fuenlabrada ipak je uspjela i to lako dobiti Menorcu u važnom susretu za preživljavanje u elitnom rangu - 82:64. Tomas je za 20 minuta postigao pet poena (2/7 šut) uz skok i asistenciju. Kod gostiju su jedino nešto pokušavali naši povremeni reprezentativci Stojić (17 koševa, 6/13 šut, sedam skokova) i Baždarić (16 koševa, 4/11 za tri, pet skokova, tri asistencije).

Čini se da se Velimir Perasović ni u trećem španjolskom klubu neće dugo zadržati. Nakon kratkotrajnih epizoda u Caji San Fernando i Tau Ceramici, Peras je na rubu ispadanja s Estudiantesom. Studenti, koji su poraženi od Gran Canarije (74:61), sada zaostaju dvije pobjede za zonom spasa, a do kraja su tek četiri kola.

ACB liga, 30. kolo: Gran Canaria - Estudiantes 74:61; Fuenlabrada - Menorca 82:64; Granada - Manresa 81:83, Bilbao - Valladolid 88:73; Murcia - Cajasol 74:89.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!