Rukomet

Bohn: "Podravku iščekujemo s velikim uzbuđenjem"

Branko Barić • nedjelja, 13.04.2008.

Kup pobjednica kupova došao je do svoje završne faze. U igri su ostale još samo četiri ekipe, od kojih svaka ima svoje adute za osvajanje tog prestižnog trofeja. Uz našu Podravku, tu su još Larvik, Akaba Bera Bera i Brasov...

Koprivničanke su zahvaljujući sjajnim navijačima i inspiriranoj igri u uzvratnom četvrtfinalnom susretu nadoknadile velikih minus šest protiv Cluja i izborile polufinale. Sljedeće protivnice su im stari znanci – norveški Larvik. Skandinavke su se lagano obračunale s Havreom i prema riječima njihovog trenera Karla Erika Bohna potpuno su spremne za pakao koji ih čeka u Koprivnici.

"S velikim uzbuđenjem iščekujemo utakmice protiv Podravke. Naši putevi su se ukrstili nekoliko puta u proteklih par sezona i zaista respektiramo tu ekipu. Odličan su spoj iskustva i talenta, a uz njih su fantastični navijači koji ih nose na domaćim utakmicama. Znamo da će biti jako motivirani da nam uzvrate za dva poraza koja smo im nanijeli prošle sezone u Ligi prvakinja."

Prokomentirao je i odličnu formu u kojoj se nalazi njegova ekipa u posljednje vrijeme:"Igramo zaista dobro u proteklih par tjedana, a Havre smo prošli mnogo lakše nego što smo očekivali. Šteta zbog pehova koje smo imali u Ligi prvakinja – naša kapetanica Tonje Larsen ozlijedila se nakon prvog susreta, a prvi pivot Elisabeth Hilmo igrala je znajući da je trudna. Larsen se sada vratila, a Heidi Flaatnes odlično se snalazi kao novi prvi izbor na crti."

Norveški strateg ne krije da su mu dva obračuna s Podravkom apsolutni prioritet u ovom trenutku: "Iako nam je ostalo još nekoliko susreta u domaćem prvenstvu, naš fokus je okrenut ka Kupu pobjednica kupova. Doma smo već osigurali naslov prvaka i nastup u Ligi prvakinja sljedeće sezone, pa ćemo tamo samo održavati formu i čuvati igračice od eventualnih ozljeda."

U drugom polufinalu sastat će se španjolska Akaba Bera Bera i rumunjski Berasov. Španjolke su napravile ogromno iznenađenje izbacivši danski Vejen u četvrtfinalu i to nakon što su na svom terenu u prvom susretu izgubile s pogotkom razlike. S istom razlikom slavile su u Danskoj, a zahvaljujući većem broju pogodaka u gostima prvi put su izborile polufinale nekog europskog natjecanja.

Iako su na drugoj strani po mnogima najveće favoritkinje za naslov, trener Reyes Carrere vjeruje da imaju izglede za prolaz u finale: "Brasov je iznimno kvalitetna ekipa koja je dobro igrački popunjena na svim pozicijama. No Rumunjke će se morati dobro pomučiti protiv nas. U San Sebastianu, gdje nas uvijek nose bučni navijači, igramo odlično i tu vidimo svoju šansu."

Mariana Tirca, nekad velika Podravkina zvijezda s kojom je osvojila i naslov prvakinja Europe, a danas trenerica Brasova, iznimno respektira suparnice: "Čekaju nas dvije teške utakmice. Znamo da su odlična ekipa, inače nikad ne bi došli do polufinala ovako jakog natjecanja, ali ja ipak vjerujem u svoju ekipu i prolaz u finale."

Kup pobjednica kupova, polufinale:
AKABA Bera Bera – Brasov
Podravka Vegeta – Larvik

Prvi susreti igraju se 19. travnja, a uzvrati 26. travnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!