Tenis

Estorilski dvojac gura dalje

Ivor Krapac • ponedjeljak, 14.04.2008.

Ivan Dodig i Lovro Zovko ubilježili su i drugu pobjedu u kvalifikacijama ATP turnira u Estorilu. Dodig i Zovko su u drugom kvalifikacijskom kolu na portugalskim zemljanim terenima slavili u dva seta...

Dodig je potpuno opravdao status osmog nositelja i ulogu favorita u susretu sa Španjolcem Jose-Manuelom Garcia-Rodriguezom, 1238. na Entry listi. Čovjek dugog imena i prezimena nije ozbiljnije zaprijetio hrvatskom adutu, Ivan je slavio sa 6:2 i 6:3, a za prolazak u glavni ždrijeb u ponedjeljak će se boriti s Talijanom Gianlucom Nasom (317.). Talijanski tenisač je u drugom kolu s 2:6, 6:1 i 6:4 eliminirao četvrtopostavljenog Austrijanca Alexandera Peyu.

Zovko je potvrdio da startna pobjeda nad prvim nositeljem Rubenom Ramirezom Hidalgom nije stigla niotkuda. Lovro ove sezone igra jako dobro, osjetio je to i Ramirez Hidalgo, a u nedjelju ga nije uspio zaustaviti ni Argentinac Juan-Pablo Yunis (1190.), kojeg je ispratio sa 6:4 i 7:5. Na posljednjoj kvalifikacijskoj prepreci čeka petopostavljeni Rus Aleksandar Kudrjavcev (213.), koji je u drugom kolu sa 6:3 i 6:3 bio bolji od domaćeg aduta Huga Anaoa.

Ukoliko Dodig i Zovko budu uspješni i u ponedjeljak, pridružit će se Ivi Karloviću i Roku Karanušiću koji su izravno u glavnom ždrijebu. Karanušić će u ponedjeljak odigrati prvo kolo protiv petog nositelja, Francuza Gillesa Simona.

Franko Škugor zaustavljen je u drugom, završnom kvalifikacijskom kolu na zemlji Houstona. Petopostavljenog Škugora je sa 6:2, 3:6 i 6:3 pobijedio prvi nositelj, Argentinac Diego Hartfield (128.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!