Vodeni sportovi

SP Zvijezda - težak treći dan

Mario Lešković • ponedjeljak, 14.04.2008.

Pratili smo vrlo dramatičan razvoj situacije na svjetskim prvenstvima klasa 49er i Laser Radial na kojima su naši jedriličari izborili nastup na OI, a čini se da ni Svjetsko prvenstvo klase Zvijezda neće biti ništa manje napeto...

Nakon sjajnog drugog mjesta u drugom jedrenju prvenstva Marin Lovrović i Siniša Mikuličić (3. Maj, Rijeka) danas su u trećem jedrenju bili 64., pa su prema privremenim rezultatima pali na 22. mjesto među 104 posade, odnosno na peto mjesto među nacijama koje se bore za olimpijske norme. Podsjećamo, samo su četiri mjesta preostala za OI 2008. u klasi Zvijezda. Ta četiri mjesta nakon tri jedrenja drže Japan na četvrtom mjestu, Austrija na 12., Irska na 13. i Švicarska na 14.

Japanska posada Suzuki/Wada su apsolutno iznenađenje prvenstva. Situacija je daleko od riješene, međutim naša posada nema pravo više na greške. Teško je bilo danas jedriti u Miamiu, lagani vjetar je smjerom zavrtio skoro cijeli krug, čak su primjerice i Poljaci Kusznierwicz/Zycki koji su pobijedili prva dva jedrenja danas u cilj ušli tek 44. i pali na osmo mjesto ukupnog poretka. Prvi su MacCausland/Murphy (USA). Dan Lovrović i Marin Lovrović stariji (Rijeka) danas su diskvalificirani radi preuranjenog starta, pa su nakon tri jedrenja 55., dok su Mate Arapov i Ognjen Uljević (Mornar, Split) u cilj danas ušli 57. i nalaze se na ukupnom 82. mjestu. Sutra je dan odmora, natjecanje se nastavlja u utorak 15. travnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!