Rukomet

Nijemci potvrdili dominaciju

Petar Plevnik • ponedjeljak, 14.04.2008.

Uzvratni susreti polufinala u preostala tri eurokupa za muškarce, donijeli su potvrdu njemačke dominacije. Nordhorn i Rhein-Neckar "preskočili" su Aragon i Valladolid, a i hrvatski rukomet u Goranu Špremu imat će svog predstavnika u finalnim susretima...

Šprem osigurao finale

Kao što se i predviđalo jedan pogodak prednosti ostvaren u prvom susretu u Španjolskoj bio je premalo Aragonu za uzvrat u Nordhornu, kojeg je sudio hrvatski sudački par Lovrić - Petković. Nijemci su već u prvom dijelu imali više nego dovoljnih četiri razlike (21:17), da bi do kraja susreta njihova prednost narasla do konačnih 39:30. Prvo ime u redovima Nordhorna bio je sjajni Glandorf sa 12 pogodaka, dok je Goran Šprem postigao dva. Kod Aragona sedam pogodaka Zakya.

Kopenhagen je pak najveći dio posla obavio još u prvom susretu, kada je u Kopru slavio sa pet pogodaka prednosti. Danci su bili bolji i u uzvratu, u kojem su pobjedom 36:34 potvrdili zasluženo mjesto u finalu. Kopehnagen je do pobjede predvodio Christensen sa osam pogodaka, dok kod Cimosa isti učinak Mrvaljevića.

Lavovi preživjeli Valladolid

Iako je 27:27 izborenih u Njemačkoj stavljalo Valladolid u ulogu favorita pred uzvrat u Španjolskoj, Kronau je preživio pakao pred 3300 gledatelja u rasprodanoj Huerta del Rey dvorani i potvrdio njemačku dominaciju u Europi. Osim početnih 2:0, Nijemci su čitav susret proveli u vodstvo te su predvođeni sjajnim Fritzem stigli do konačnih 34:31. Uz Fritza, raspoložen je sa 10 pogodaka bio Jurašik, dok kod Španjolaca sedam pogodaka Milosavljevića.

Za razliku od Valladolida, Veszprem nije propustio iskoristii 28:28 iz Švicarske te je u uzvratu pred svojim navijačima sa rutinskih 30:24 osigurao plasman u finale. Prvo ime u pobjedi Mađara sa sedam je pogodaka bio Vulin, dok kod momčadi Gorana Perkovca najbolji, također sa sedam pogodaka, Liniger.

Rumunji brane naslov

U finalu najmanje prestižnog natjecanja, Challenge kupa, igrat će austrijska Alpla Hard i branitelj naslova rumunjska UCM Resita. Austrijancima je 11 pogodaka prednosti iz prvog susreta bilo dovoljno, pa su unatoč porazu od 39:31 postali tek drugo austrijska momčad, nakon ASKOE Linza iz 1994. godine, koja je osigurala nastup u finalu jednog eurokupa. Švicarce je do pobjede s 12 pogodaka predvodio Kurth, dok kod Austrijanaca 11 pogodaka Moszczynskog.

Benfici je pak plus pet pogodaka bilo premalo za teško gostovanje u Rumunskoj. Domaćini su do odmora (17:12) anulirali zaostatak iz Portugala, da bi u nastavku susreta predvođeni Pašićem sa devet pogodaka stigli do konačnih 32:25 i plasmana u finale, u kojem će braniti naslov osvojen prošle godine protiv norveškog Drammena.

Kup EHF-a, polufinale, uzvratni susreti:
Kopenhagen - Koper (35:30), Nordhorn - Aragon (25:26)

Kup pobjednika kupova, polufinale, uzvratni susreti:
Valladolid - Rhein-Neckar Löwen 31:34 (27:27), Veszprem - Kadetten Schaffhausen 30:24 (28:28)

Challenge kup, polufinale, uzvratni susreti:
Winterthur - Alpla Hard 39:31 (24:35), UCM Resita - Benfica 32:25 (26:31).
* u zagradi su rezultati prvih susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!