Zimski sportovi

Novi poraz hokejaša

Ante Jukić • ponedjeljak, 14.04.2008.

Nakon jučerašnjeg poraza na startu natjecanja, od reprezentacije Ukrajine, hrvatski hokejaši su danas doživjeli i drugi poraz na Svjetskom prvenstvu Divizije I, skupine B, koje se održava u Sapporu. Rezultatom 3:0, svladali su nas domaćini, reprezentacija Japana…

I nakon odigrane dvije utakmice, naši hokejaši još uvijek čekaju na svoj prvi bod na ovom prvenstvu. Domaćin natjecanja, reprezentacija Japana, očekivano se pokazala prevelikom preprekom za naše ''oklopnike', no ono što svakako veseli, je odličan otpor i podnošljiv poraz koji ulijeva optimizam uoči narednih utakmica.

Nakon susreta sa, vjerojatno, najboljim reprezentacijama ovog natjecanja, Ukrajinom i Japanom, naše reprezentativce očekuju dvoboji sa nešto slabijim protivnicima u kojima se, konačno, imamo pravo nadati i bodovima. Možda već i u srijedu, kada će naši hokejaši odmjeriti snage s Estonijom.

U ostalim današnjim susretima, Ukrajina je, teže nego što se to očekivalo, pobijedila, već spomenutu, Estoniju, dok su se Mađari lako obračunali s Litvom.

Hokej na ledu, Svjetsko prvenstvo Divizije I, grupa B, 14.04.2008:
Japan - Hrvatska 3:0
Ukrajina - Estonija 3:1
Mađarska - Litva 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!