Zimski sportovi

Zagreb i Zapruđe u vodstvu

Martina Oštrić • ponedjeljak, 14.04.2008.

Treće prvenstvo Hrvatske u curlingu koje se održava u mađarskom gradiću Torokbalintu, u kojem se ujedno nalazi i jedina curling dvorana u jugoistočnoj Europi, ove je godine okupilo četiri muške i dvije ženske ekipe. Momčadi Alena Čadeža iz Curling kluba Zagreb te Nikoline Petrić iz zagrebačkog kluba Zapruđe u prvom su dijelu prvenstva u vodstvu...

CC Zagreb u četiri je dosadašnja susreta ostvario isto toliko pobjeda. Iznenađenja nije bilo u dvjema utakmicama protiv HPB-Čudnovatih Čunjaša, koje je Zagreb dobio uvjerljivim rezultatom kao i u utakmici protiv laureata ovogodišnjeg prvenstva Curling cluba Legije iz Slavonskog Broda, jedine ekipe koja na Prvenstvu Hrvatske nije iz Zagreba. Najzanimljivija je utakmica odigrana između CC Zagreba i prošlogodišnjeg doprvaka CC Visa, u kojoj je Zagreb tijesnim rezultatom 5:3 došao do pobjede tek u zadnjem endu.

Najveće iznenađenje prvog dijela prvenstva bila je pobjeda CC Legije, koja je nakon tri poraza u prvim utakmicama pobijedila upravo favorizirani Vis, za koji u toj utakmici nije igrao skip Alberto Skendrović, što je vjerojatno i najveći uzrok njihova poraza.

U Ženskom dijelu prvenstva, CC Zapruđe tri je puta u trokružnom sustavu pobijedio CK Croling.

Nastavak i završni dio 3. prvenstva Hrvatske održat će se 26. i 27. travnja također u Mađarskoj, a pobjednici će predstavljati Hrvatsku na idućem Europskom prvenstvu koje će se u studenom održati u Švedskoj.

Poredak prvog djela 3. PH:
Muški:
CC Zagreb 6 bodova
CK Vis 4 boda
CK HPB Čudnovati Čunjaš 4 boda
CC Legija 2 boda

Žene:
CK Zapruđe 6 bodova
CK Croling 0 bodova

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!