Zimski sportovi

Kanada novi svjetski prvak

Martina Oštrić • ponedjeljak, 14.04.2008.

U prepunoj Ralph Engelstad Areni u američkoj državi Sjevernoj Dakoti, kanadski tim skipera Kevina Martina prekinuo je post bez zlata za svoju zemlju...

Kanađani su ekipu Davida Murdocha pobijedili i prije finala, i to u round robin sustavu igre, te tako potvrdili svoju nadmoć, ali i onemogućili Škote da dođu i do treće pobjede u svom četvrtom finalu zaredom.

"Ovi momci su izvrsni", rekao je Martin, predvodeći svoj podmlađen tim u kojem su igrali John Morris, Marc Kennedy i Ben Hebert. "Posljednje dvije godine za nas su bile fantastične."

Zanimljivo finale, u kojem je samo veoma dobra igra Škota Murdocka držala priključak za fantastičnim Kanađanima, završilo je rezultatom 6:3.

Norveška je u borbi za treće mjesto pobijedila Kinu Fengchun Wanga, koji je, poput svoje ženske reprezentacije na ženskom prvenstvu, bio veliko iznenađenje turnira. Iako im je ovo bio premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu, Kinezi su uspjeli osvojiti visoko četvrto mjesto.

Francuski skip Thomas Dufour proglašen je pobjednikom Collie Campbell nagrade koja se dodjeljuje najboljem natjecatelju koji u svojoj igri kombinira sportska znanja i sposobnosti. Osvajača nagrade biraju isključivo svi natjecatelji Svjetskog prvenstva.

Iduće, 2009. godine Ford World Men's Curling Championship održat će se u Monctonu u Kanadi. To će ujedno biti i jubilarno 50. izdanje Svjetskog prvenstva u curlingu.

Konačni redoslijed:
1. Kanada (Kevin Martin) - 12-2 – Zlato
2. Škotska (David Murdoch) - 9-4 – Srebro
3. Norveška (Thomas Ulsrud) - 9-5 – Bronca
4. Kina (Fengchun Wang) 7-6
5. Francuska (Thomas Dufour) 6-5
6. Australija (Hugh Millikin) 5-6
7. SAD (Craig Brown) 5-6
8. Njemačka (Andy Kapp) 5-6
9. Danska (Johnny Frederiksen) 4-7
10. Švedska (Anders Kraupp) 4-7
11. Švicarska (Claudio Pescia) 3-8
12. Češka (Jiri Snitil) 2-9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!