Nogomet

Torres: "Primera je snažnija od Premiershipa"

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 14.04.2008.

Ponajbolji strijelac engleskog Premiershipa ove sezone, Španjolac Fernando Torres, povukao je usporedbu između prvog razreda španjolskog i engleskog nogometa. Uvjeren je kako je ukupno gledano Primera ipak snažnija, no zato je vodeća engleska četvrtka snažnija od najbolja četiri španjolska kluba...

Liverpoolov strijelac Fernando Torres uživa u sjajnoj sezoni u Engleskoj. Ponajbolji je igrač kluba koji je izborio mjesto u polufinalu Lige prvaka, a proteklog vikenda došao je do svog ukupno 30. pogotka ove sezone u pobjedi od 3:1 nad Blackburn Roversom. Kako je igrao na iznimno visokoj razini i u španjolskom Atleticu iz Madrida, novinari su ga zamolili da usporedi te dvije lige.

Torres smatra kako je ukupno gledano Primera ipak snažnije natjecanje od Premiershipa, no zato je velika engleska četvorka snažnija od četiri najbolja španjolska kluba. "Engleska ima četiri odlična kluba, koji pred najboljima iz Španjolske prednjače ponajprije u konstantnosti svojih rezultata. No, ako bi se gledala snaga cijelog natjecanja, Primera je ipak kvalitetnije i snažnije natjecanje", smatra španjolski napadač.

U polufinalu najcjenjenijeg klupskog natjecanja na svijetu, Lige prvaka, Liverpool će kartu za Moskvu tražiti u dva susreta s protivnikom iz Londona, Chelseajem. Mnogi vide Liverpool kao favorita u ta dva dvoboja, pa je Torresu postavljeno i pitanje s kime bi volio odmjeriti snage u finalu u slučaju prolaska. "Mnogi govore kako bi voljeli gledati finale između Liverpoola i Manchester Uniteda, ali ja se nadam da ćemo u Moskvi igrati protiv Barcelone."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!